Bağlum’un köyleri çevrimdışı kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bağlum’un köyleri çevrimdışı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2018 10:49

Keçiören Bağlum’da mahalle statüsündeki köylerde cep telefonlarının çekmemesi vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Haberin Devamı

Mahalle muhtarları “Sabit telefonun başında birisi arar diye nöbet tutuyoruz. Böyle giderse yakında köyler arasında dumanla haberleşeceğiz” diyor. Keçiören Bağlum’da mahalle statüsündeki köylerde cep telefonlarının çekmemesi köy sakinlerini isyan ettiriyor. Şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çalseki, Sarıbeyler, Kösrelik ve Güzelyurt mahallelerinin tümü mobil telefon hizmetlerinden faydalanamazken vatandaşlar telefon görüşmesi için köy çevresindeki tepelere çıkmak zorunda kalıyor. Diğer mahallelerde de telefonlar belli yerlerde çekerken bazı yerlerde iletişim sıkıntısı yaşanıyor. GSM operatörlerine defalarca müracaat etmelerine rağmen çözüm alamayan mahalle muhtarları, “Başkent’in ortasında çevrimdışı kaldık. Yakında köyler arasında dumanla haberleşeceğiz” dedi. Mahalle muhtarları ve vatandaşlar sıkıntılarını Hürriyet Ankara’ya anlattı:

HER YERDE ÇEKİYOR BURADA ÇEKMİYOR

Haberin Devamı

Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammet Ekrem Kılıç: “5-6 muhtarımız gerekli müracaatları yaptı ama sonuç alınamadı. Yetkili operatörler ticari bakıp, nüfus az olduğu için veremeyeceklerini söylüyor. Buna böyle bakılmamalı. Merkezde kazandıklarını biraz da buraya harcasınlar. Yazın buraların nüfusu zaten artıyor. Reklamlarda her yerde çekiyor deniliyor ama Başkent’te ise çekmiyor.”

SABİT TELEFONUN BAŞINDA NÖBET

Sarıbeyler Mahalle Muhtarı İsmail Özden: “Ulaştırma Bakanlığı’na müracaat ettik. Yapılacağını söylediler ama ne zaman bilmiyoruz. Burada yolda kalanlar, pikniğe gelenler telefonları çekmediği için bizim sabit telefonumuzu kullanıyorlar. Sabit telefonun başında birisi arar diye nöbet tutuyoruz. Başkent’in ortasında çevrimdışı kaldık.”

ÇEKMEDİĞİ İÇİN ÇİLE ÇEKİLİYOR

Hisar Mahallesi Muhtarı Mehmet Demirdağ: “Bağlum birçok noktanın kesişiminde. Telefon çekmediği için yaz kış yolda kalan vatandaşlar çile çekiyor. Kışın donarak ölmekten kurtulanlar oldu. Bu kış öncesi çözülmesini istiyoruz.”

TELEFON AÇMAK İÇİN TEPEYE ÇIKIYORUZ

Kösrelik Mahalle Muhtarı Serdar Kaya: “Kışın kar yağıyor belediyeye ulaşamıyoruz. Göletimiz var buraya pikniğe gelenler sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Kolluk kuvvetine ulaşamıyoruz. Telefon açmak için arabaya binip 1 kilometre ilerde tepeye çıkıyoruz.”

YAKINDA DUMANLA HABERLEŞECEĞİZ

Haberin Devamı

Çalseki Mahalle Muhtarı Vahit Kargalıoğlu: “Biz de Telekom’un sabit hattı da çekmiyor. Bu telefon olayından dolayı bile göç veriyoruz. Hafta sonu binlerce kişi hobi bahçelerine geliyor mağdur oluyor. Mesaj atmak için çeken yere gidiyoruz. Böyle giderse yakında köyler arasında dumanla haberleşeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!