Bağımsızlığın 70’inci yılında Bihu danslı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Bağımsızlığın 70’inci yılında Bihu danslı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2018 14:33

Hindistan Büyükelçiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla ortak gerçekleştirdiği Hindistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 70’inci yıl dönümünü yöresel Hint danslarıyla kutladı.

Haberin Devamı

Akün Sahnesi’nde gerçekleştirilen Hint Dansları Resitali’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ramazan Çokçevik’in yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve sanatsever katıldı. Türk ve Hint milli marşlarının okunması ile başlayan resitalde Kuzeydoğu Hindistan’a özgü yöresel danslar sergilendi. Geçen haziran ayında Ankara’da göreve başlayan yeni Hindistan Büyükelçisi Shri Sanjay Bhattacharyya “Türkiye ve Hindistan arasındaki bağı daha fazla güçlendirme ve derinleştirme çabası içerisindeyiz. Umarım bu resitalden sonra Kuzeydoğu Hindistan başta olmak üzere tüm Hindistan topraklarını kendi gözlerinizle görmek istersiniz” dedi.

RİTİM TUTTULAR

Çokçevik de kültürlerin toplulukları bir araya getiren ve birbirini daha iyi tanımasını sağlayan bir araç olduğunu dile getirdi. Kuzeydoğu Hindistan’dan Ankara’ya gelen yöresel dans grubu, ‘Bihu’, ‘Panchasur’, ‘Bagurumba&Bardwishikhla’ ve ‘Karbi Jalikekan’ danslarını sergiledi. Davetliler, hareketli müzikler eşliğinde ritim tuttu.

BİHU NEDİR?

Haberin Devamı

Hindistan’ın Kuzeydoğu eyaleti Assam’a özgü olan Bihu dansının kökleri, 1600’lı yıllarda bölgede hüküm süren Ahom Krallığı’na dayanıyor. Eyalette yeni yıl ve baharı karşılarken gerçekleştirilen Bihu festivallerinde sergilenen dans, Assam eyaletinin en önemli kültürel mirasları arasında yer alıyor. Genç dansçıların bambudan şapkalar ve rengarenk kıyafetlerle sergilediği performanslarda tempolu adımlar ve hızlı el hareketleri dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!