AYBÜ'de ilk ders Çubuk Turşusu

Güncelleme Tarihi:

AYBÜde ilk ders Çubuk Turşusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2019 15:00

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) akademisyenleri ve öğrencileri, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş öncülüğünde, 1.5 tonluk turşu kavanozuna, Çubuk turşusu kurdu.

Haberin Devamı

Çubuk’taki AYBÜ Esenboğa Külliyesi'nde ‘İlk Ders Turşu’ programı düzenlendi. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı programda, Çubuk turşusu konusunda uygulamalı eğitim verdi. Geçen yıl ‘dünyanın en büyük turşu kurma rekor denemesi’ yapılan 1.5 tonluk turşu kavanozuna turşu kuruldu. Turşunun tanınırlığının üniversite ile artacağına inandığını aktaran Demirbaş, “Sizlerle birlikte bu lezzeti dünyanın her yerine yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. Demirbaş, 5-8 Eylül'de düzenlenecek Turşu Festivali'ne üniversite camiasını ev sahibi olarak beklediklerini de sözlerine ekledi.

AYBÜde ilk ders Çubuk Turşusu


YENİ BÖLÜMLER AÇACAĞIZ

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ise üniversite olarak ilçedeki yerleşkede gastronomi bölümü kurmayı istediklerini belirtti. Aydınlı, şöyle konuştu: "Turşu ve yoğurt eski Türk topluluklarında çok önemli olan şeylerdir. Anadolu’daki turşu türü hiçbir ülkede, hiçbir coğrafyada yok. Bunun için biz üniversite olarak gastronomi ile ilgili teknisyen ve tekniker yetiştirmek adına yeni bölümler açacağız. Özellikle bu bölgenin tarım, orman veya gıda alanlarına katkıda bulunma adına yüksekokulumuza inşallah bu bölümleri de ekleyeceğiz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!