Avrupa’da esiyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da esiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2019 09:08

A Grubunda yer alan mavi-beyazlılar, deplasmandaki müsabakada Polonya temsilcisi Polski Cukier’i 22 sayı farkla yendi. Mavi-kaplanlar, bu galibiyetin ardından gruptaki liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Türk Telekom Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki 6. maçında, deplasmanda Polonya temsilcisi Polski Cukier’i, 22 sayı farkla 95-73 yendi.
Torun kentinde oynanan maça çok tempolu başlayan Türk Telekom, hücumda yüksek yüzde ile oynayıp, ilk çeyreği 32-20 önde geçti. İkinci çeyrekte, ev sahibi ekip biraz toparlanmış görünse de Başkent temsilcisi, farkın erimesine izin vermedi ve soyunma odasına 55-44’lük üstünlükle gitti.
İkinci yarının başında yeniden temposunu yükselten ve hem hücumda hem de savunmada çok etkili olan mavi-beyazlılar, farkı açtı ve üçüncü çeyrek sonunda, 79-58’lik skoru buldu.
Final periyodunda, rakibin direnci iyice düşerken, mavi-kaplanlar kolay sayılarla skor üretip salondan 95-73 galip ayrıldı.

HUNTER MAÇIN YILDIZI OLDU

Türk Telekom, grupta çıktığı 6. maçında 5. galibiyetini elde ederken, liderliğini de sürdürdü.
Başkent ekibinin ABD’li oyuncularından R.J Hunter, 23 sayı üretip, takımı adına galibiyette önemli rol oynadı. Hunter, müsabakayı; 8 asist, 3 ribaunt, 3 top çalma ve 1 blok ile tamamladı.
Grubun diğer maçlarında; Sardegna Sassari, deplasmanda Happoel Unet Holon’u 94-92, Baxi Manresa da kendi evinde Oostende’yi 85-58 mağlup etti.
4 grupta, ilk 4 sırayı alacak takımların üst tura yükseleceği FIBA Şampiyonlar Ligi’nde, A Grubunda Türk Telekom liderliğini sürdürürken, Serdegna Sassari ikinci, Baxi Manresa üçüncü, Unet Holon da dördüncü sırada bulunuyor.
Türk Telekom, 7. hafta maçında, 4 Aralık 2019 tarihinde, Fransa temsilcisi Strasbourg ile Ankara’da karşılaşacak.
Başkenti, ING Basketbol Süper Ligi’nde OGM Ormanspor ile birlikte temsil eden Türk Telekom, Avrupa kulvarındaki başarısını henüz lige yansıtamadı. Mavi-beyazlılar, Süper Ligde geride kalan 8 haftada; 3 galibiyet alırken, 5 kez yenildi. Telekom, ligin 9. haftasında, 23 Kasım Cumartesi günü Teksüt Bandırma BK ile Ankara’da karşı karşıya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!