ATO’dan 6 ayda 802 konuya çözüm sunumu

Güncelleme Tarihi:

ATO’dan 6 ayda 802 konuya çözüm sunumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 09:21

Ankara Ticaret Odası (ATO) olarak üyelerinin durumunu sektörel anketlerden tespit ettiklerini kaydeden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “6 ayda 802 konuyu ilgililerine çözüm önerileriyle birlikte aktardık” dedi.

Haberin Devamı

ATO’nun meslek komitelerinin 67 ayrı başlık altında sektörlerin sorunlarını görüşmek üzere altı ayda 496 toplantı gerçekleştirdiğini ifade eden Baran, “Komite ve meclis üyelerimiz toplantılar yaparak sektörel sorunlarını masaya yatırdılar. Bu toplantılardan çıkan 802 konuyla ilgili de yönetim olarak biz çalışma yaptık. Her bir konuyla ilgili tespit, sorun ve çözüm önerilerini ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşa ilettik” dedi.

TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULDU

Hükümetin de sorun ve çözüm önerilerine ilişkin pozitif yaklaşım sergilediğine dikkat çeken Baran, “Ekonomideki durgunluktan etkilenen beyaz eşya, mobilya, konut ve otomotiv sektörlerinin desteklenmesi taleplerimiz, SGK prim borçlarına taksit talebimiz karşılık buldu. Konkordatonun bir şirketi kurtarırken başka şirketleri zor durumda bıraktığını anlattık yeni bir düzenleme için harekete geçildi, ihracat destekleri dedik hemen adım adıldı, kooperatifleşmenin önemine işaret ettik bu konuda harekete geçildi. Tüm bu gelişmeler bizim çalışmalarımızı daha da moralle yapmamıza yol açıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!