ATO sandık başına gidiyor

Güncelleme Tarihi:

ATO sandık  başına gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 15:06

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal’in 9 nisanda bir grup tarafından darp edilerek hastanelik olduğu ATO’da, meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimleri için sandığa gidiliyor.

Haberin Devamı

ATO Congresium’da 14 Nisan Cumartesi saat 09.00’da başlayacak oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek. ATO’nun 67 meslek grubunda, 248’i komite üyesi ve 181’i meclis üyesi olmak üzere toplam 429 üyenin belirlenmesi amacıyla yapılacak seçimlerde üyeler, 140 sandıkta oy kullanacak. Oy verme işleminde şahıs firmaları, kimlik numarasını içeren kimlik belgesi ibraz ederek, tüzel kişiler ise yetki belgesi veya imza sirküleriyle kimlik numarasını içeren kimlik belgelerini ve müşterek yetkili olunması halinde müşterek yetkililerce imzalanmış dilekçeyi ibraz ederek oy atabilecek.

İKİ BİN POLİS GÖREV ALACAK

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı denetiminde yapılacak seçimlerde güven ve huzur içinde geçmesi için önlemler alındı. Oy vermeye gelen üyelerin güvenliği için bina girişlerinde x-ray cihazlarıyla denetimler yapılacak. Seçimlerde, yaklaşık 2 bin polis görev alacak. Seçim tamamlanıncaya kadar ambulans ve itfaiye aracı hazır bulunacak. Seçimler sırasında Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen 420 kişi sandık başında görev yapacak.

Haberin Devamı

BARAN: EN ŞEFFAF SEÇİM SÜRECİ

ATO’nun tarihinin en şeffaf seçim sürecini yaşadığını belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, seçimlerde yaklaşık 25 bin ATO üyesinin oy kullanmasını beklediklerini söyledi. “ATO’nun çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmesinin devamı ancak sektörlerini hakkıyla temsil eden meslek komiteleriyle mümkündür. Bu nedenle üyelerimizi, kendilerini en iyi şekilde temsil edecek kişileri seçmek üzere sandığa davet ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!