ATO ailesi Çanakkale’deydi

Güncelleme Tarihi:

ATO ailesi Çanakkale’deydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2019 09:02

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve meclis üyeleri, Çanakkale’deki şehitlikleri ve muharebe alanlarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

İlk olarak Rumeli Mecidiye Tabyası’nı gezen heyet, Soğanlıdere Sargıyeri Şehitliği, Alçıtepe Sargıyeri Hastane Müzesi, Şehitler Abidesi, Simülasyon Merkezi, 57. Piyade Alayı Şehitliği ile Conkbayırı’nı ziyaret etti. Şehitler Abidesi’nde Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiiri’nin dizelerini okuyan ATO Başkanı Gürsel Baran şunları söyledi:

35 BİN ÖĞRENCİMİZLE BURADAYDIK

“Ankara Ticaret Odası Çanakkale’ye ilk kez gelmiyor. Biz 2005 yılında başladık. 2005 yılından bugüne 35 bin öğrencimizi buraya getirdik. Her yıl yaklaşık 2 bin 500-3 bin öğrencimizle buradaydık. Çanakkale farklı bir yer. Burayı yaşamak lazım. Bizim bu toprakları nasıl ve ne zorluklarla edindiğimizi evlatlarımızın bilmesi gerekiyor. O yüzden 35 bin öğrencimizle buradaydık. Bu yıl ilk kez Polatlı Duatepe’deydik. Sakarya Meydan Muhaberesi’nin yaşandığı Polatlı’ya da 3 bin öğrencimizi götürdük.

BUGÜN EVLATLARIMIZA ANLATIYORUZ

Çanakkale’den de kopmadık. Bugün de Meclis üyelerimizle buradayız. Seyit Onbaşı 215 kiloluk mermiyi kaldırırken hepimiz biliyoruz ki onu iman gücü kaldırdı. Biz öyle bir milletiz ki ihtiyaç olduğunda sahneye çıkıyoruz. İhtiyaç olduğunda kendimizi tankın, topun, tüfeğin önüne atarız. Yeter ki vatan sağ olsun. Bunu Çanakkale’de de 15 Temmuz’da da yaptık. Bunu bize bizden önceki nesiller anlattı, bugün evlatlarımıza biz anlatıyoruz.” ATO heyeti için Şehitler Abidesi’nde özel tiyatro gösterisi de sahnelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!