ATM fareleri suçüstü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

ATM fareleri suçüstü yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 09:08

Ankara'da ATM'lere aparat yerleştirip banka kartlarını kopyalayarak yaklaşık 100 kişiyi mağdur ettikleri belirlenen 2’si lise öğrencisi 3 şüpheliyi, polis suçüstü yakaladı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişiler tarafından ATM’lere takılan aparatlarla kartların kopyalandığını ve bu yöntemle yaklaşık 100 kişinin mağdur olduğunu tespit etti. Kentteki ATM bölgelerinde teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, Çankaya’daki ATM'lere kart kopyalama aparatı yerleştiren 3 şüphelinin kimliklerini, güvenlik kamerası görüntülerinden belirledi. Ekipler, şüphelileri yakalamak için Çankaya’daki bir ATM'de beklemeye başladı.

DEFALARCA GELMİŞLER

Şüpheliler Dağıstan D., Furkan D. ile Yiğit K., yerleştirdikleri aparatı sökmek için ATM’ye geldikleri sırada, ATM yakınında bekleyen sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Üç şüphelinin yakalandığı anlar, bankanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, aparatı bir türlü takamayan şüphelilerin defalarca aynı bankamatiğe geldiği ve aparata yapıştırıcı sürdüğü görüldü.

LİSELİLER SERBEST

Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda, kart kopyalama aparatları, kamera düzenekleri, çift taraflı bant, iki tornavida ve çok sayıda banka kartı ele geçirildi. Öte yandan şüphelilerden Dağıstan D. ile Furkan D.’nin lise öğrencisi olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilenşüphelilerden lise öğrencisi olan Dağıstan D. ile Furkan D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Yiğit K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!