At üstünde terapi

Güncelleme Tarihi:

At üstünde terapi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2019 09:09

Besledikleri ata bindirdikleri down sendromlu bir çocuğun mutluluğundan etkilenen çift, binicilik kulübü kurdu. Emine Elçin Şenel, “Kaslarını kullanmakta zorluk çeken çocuklar, kaslarını tamamen kullanabilir hale geliyor. Bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Hobi olarak beslediği atına bindirdiği down sendromlu bir çocuğun mutluluğunu boynuna sarılarak ifade etmesinden etkilenen Kutluay Şenel, önce işinden ayrıldı, sonra da eşi Emine Elçin Şenel’le birlikte binicilik kulübü kurdu.
Çayyolu’ndaki kulüpte Alman, İngiliz, Hollanda ve Anadolu ırklarında altı tane atı bulunan Kutluay Şenel, çocukların sağlıklı bir şekilde at biniciliğini öğrenebilmeleri için atların ayrı ayrı özel eğitimler aldığını söyledi ve at binmenin çocukları rehabilite ettiğini anlattı.  Engelli çocukların at sırtında aldıkları hipoterapi ile kendilerini iyi hissetmesinden çok etkilendiği ifade eden Emine Elçin Şenel ise, şunları söyledi: “Hipoterapi esnasında doktorumuz ekibiyle birlikte buraya geliyor. Çocukların kaslarını harekete geçirmek için atların üzerinde hareketler yaptırıyorlar. Terapiler sonucunda çocuklardaki ilerlemeleri tamamen görüyoruz. Kaslarını kullanmakta zorluk çeken çocuklar, artık kaslarını tamamen kullanabilir hale geliyorlar. Onları birebir gözlemliyoruz. Bu bile bizi çok mutlu eden bir şeydir. Sağlıklı ve özel durumda olan çocuklar atların üzerinde inanılmaz mutlu oluyorlar.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!