Ankarapark’a talip çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Ankarapark’a  talip çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 16:15

Ankara’da yapımına 2013’te başlanan Ankapark için dün gerçekleştirilen işletme ihalesine katılan olmadı. Yeni ihale için 28 Haziran tarihi belirlendi.

Haberin Devamı

 

Ankarapark’a  talip çıkmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark’ın işletme ihalesi için dün saat 10.00’da belediye hizmet binasında belediye encümenince toplantı yapıldı. Yapılması planlanan ihale, katılan ve teklif veren olmadığı için gerçekleştirilemedi. İhaleye ilişkin bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, ihalenin 15 gün sonraya ertelendiğini duyurdu. İhaleye iştirak edecekler için 5 bin lira karşılığında şartname alma zorunluluğu bulunuyordu. Yaklaşık 1.2 milyon metrekarelik Ankapark alanının işletilmesi için muhammen bedel 765 milyon 600 bin lira, geçici teminat da 22 milyon 968 bin lira olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı

 AVRUPANIN EN BÜYÜK TEMALI EĞLENCE PARKI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentin turizmine kaktı sağlaması için inşa edilen Ankapark’ın ihalesiyle ilgili dün twitter hesabından bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Avrupa’nın en büyük temalı eğlence parkı Ankapark artık kapılarını ziyaretçilerine açmak için gün sayıyor. 14 Haziran saat 10.00’da Ankapark’ın 29 yıllığına işletmeye verilmesi işi ihalesi yapılacak. Şimdiden Ankaramıza hayırlı olmasını dilerim” mesajını paylaşmıştı.

AÇILIŞI AĞUSTOS 2019’A SARKTI

Açılışı yılan hikayesine dönen eğlence ve oyun merkezi Ankapark’ın inşaatına bir önceki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde 2013’te başlandı. Açılışı birçok kez ertelenen Ankapark için son başkanlığı döneminde Gökçek, son olarak 23 Nisan 2018’de açılacağı bilgisini vermişti. Ankapark’ta yeni tarihin Başbakanlık İletişim Merkezi’nin (BİMER) CHP Ankara milletvekili Levent Gök’ün önergesine verdiği cevap doğrultusunda ağustos 2019’a sarktığı ortaya çıkmıştı.

İŞLETMECİ ARANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Nisan ayında yaptığı açıklamayla Ankapark’ın işletmesinin profesyonel ekip tarafından yapılması için ihaleye çıkacaklarını belirtmişti. Mayıs ayında ise Ankapark ve hayvanat bahçesi kısmının içerisinde bulunduğu AOÇ arazisinin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesine ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmiş, 10 yıllık süre 29 yıla çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!