Ankaralılar siyaset mühendisliklerine prim vermez

Güncelleme Tarihi:

Ankaralılar siyaset mühendisliklerine prim vermez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2019 09:04

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Geçmişte defalarca deneyip başaramamış bir şahsı yeniden bu CHP sahneye sürdü. Ankaralılar siyaset mühendisliklerine prim vermez” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören ve Sincan’da yapılan tesislerin toplu açılış törenlerine katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ANKARA SIRADAN BİR İL DEĞİL

“Geçtiğimiz 10 yılda Keçiören’e çok büyük hizmetler yapan Belediye Başkanımız Mustafa Ak kardeşim bu seçimlerde bayrağı hepinizin tanıdığı, bildiği Turgut Altınok kardeşimize devredecek. Turgut kardeşimiz 1994-2009 arasında Keçiören’de o büyük dönüşümü gerçekleştirerek bugünkü Keçiören’in temellerini atmıştır. Kendisini yeniden göreve davet ettik. İnşallah 31 Mart’tan sonra Mustafa Ak kardeşimizin bıraktığı yerden ilçemizi alacak ve gönül belediyeciliği anlayışıyla Keçiören’i çok daha ileriye taşıyacaktır. Ankara sıradan bir il değil. Ankara, siyasetinden sanayisine yerli ve milli olan her şeye yüreğini açan şehrimizdir. Hepsinden önemlisi Ankara başkentimizdir, göz bebeğimizdir. Bunun için Ankara’da başarılı olmaya önem veriyoruz.

BİRBİRİNDEN AYIRMAYACAKSINIZ

Ankara, özellikle de Keçiören geçtiğimiz 14 seçimde bizi hiç yalnız bırakmadı, bizi hiç mahcup etmedi. 31 Mart’ta da Ankara ve Keçiören’ni bize sahip çıkacağından şüphe duymuyorum. Keçiören’de Turgut Altınok kardeşimle sandıkları patlatacağız. Ardından Büyükşehir’de 5 dönem Kayseri’yi yönetmiş olan, daha sonra milletvekilimiz olan, ardından Çevre Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki kardeşimizle de Büyükşehir’i yöneteceğiz. Büyükşehir’de Özhaseki, Keçiören’de Altınok kardeşimizle beraber yola devam edeceğiz. Size güveniyorum, inanıyorum, 31 Mart akşamı inşallah bu ikiliyi birbirinden ayırmayacaksınız. Ankara’nın tüm ilçeleriyle Büyükşehir’imizi bütünleştireceğiz. Ankara çok daha ileri bir belediyeciliği görmüş olsun.

BAŞKENTLİLER İCRAATA BAKAR

Geçmişte defalarca deneyip başaramamış bir şahsı yeniden bu CHP sahneye sürdü. Bir kez daha söylüyorum; kendini beş kez Kayseri gibi bir ilde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ispat etmiş bir isim. Keçiören’de de kendini yaklaşık 15 yıl burada ispat etmiş bir belediye başkanı. Şimdi beraber yürüyeceğiz. Ankaralılar siyaset mühendisliklerine prim vermez. Başkentliler lafa değil icraata bakar, vizyona bakar, birikime, tecrübeye, ehliyete bakar. Bunların hepsi de Mehmet Özhaseki kardeşimi, Altınok kardeşimi tarif eden vasıflardır. Ankaralı kardeşlerimizin karşısına mecburiyetten değil memnuniyetle oy vereceği, verdiği her oyun da karşılığını hizmet, yatırım, icraat olarak alacağı bir aday çıkardık.

EVİNE GERİ GÖNDERECEKTİR

Adaylarımızla belediye hizmetlerinde çıtayı düşürmek değil tam tersine daha yükseğe çıkarmak için Ankaralıların desteğine talibiz. Bizim bildiğimiz, tanıdığımız, 17 yıldır içinde yaşadığımız Ankara, aday diye öne sürülen projeyi 31 Mart’tan sonra bir kez daha evine geri gönderecektir. Yenimahalle’ye de biliyorsunuz Altındağ ilçemizin başarılı belediye başkanı Veysel Tiryaki kardeşimizi aday gösterdik. Oraya da uğrayacağım inşallah. Altındağ’daki başarısını aynı şekilde Yenimahalle’de yine kendisinden alacağız. Aynı şekilde Ankara Büyükşehir Belediye’mizin Genel Sekreteri değerli kardeşimizi de (Asım Balcı) Altındağ Belediye Başkanı olarak çıkardık. İstiyoruz ki buralardaki o başarılı süreç aynen devam etsin ama Yenimahalle’deki düşüşü de tersine çevirelim ve orada da gelişmeye başlayalım.

BELÖREN’E MİLLET BAHÇESİ

Sincan Belediyemizin önceki başkanı Mustafa Tuna, mevcut belediye başkanımız ve adayımız Murat Ercan kardeşim gerçekten çok büyük hizmetler yaptılar. Bugün açılışını yaptığımız yaklaşık 56 trilyon liralık eserler son dönemde yapılanların küçük bir örneği. Sincan’a önümüzdeki dönemde çok önemli yatırım müjdelerimiz var. Bunlardan biri iki etap halinde yapılacak olan ve 600 bin metrekare alana sahip Belören Millet Bahçesi’dir. Sincanlı kardeşlerimizi yeşille, sanatla ve sporla buluşturacak bir eserdir. Bir diğer önemli eserimiz Temelli Göleti Millet Bahçesi’dir. Temelli Göleti Millet Bahçesi’nde golf kulübünden atlı sporlara, kürekçilikten balıkçılığa, köy evlerinden el sanatlarına kadar pek çok hizmet yer alacaktır.

TRAMVAYLA İKİ YAKA BİRLEŞECEK

Zir Vadisi Ankara’nın en önemli tarihi yerlerinden ve tabi güzelliklerinden biridir. Sincan Belediyemiz bu bölgeyi arkeolojik önemine uygun bir şekilde yeni baştan düzenliyor. Vadinin içerisinden geçen derenin ıslahından başlayarak yürüyüş yollarından mesire alanlarına, sosyal kültürel pek çok esere kadar bu bölgeyi Ankara’nın en cazip yerlerinden biri haline getireceğiz. Geçmiş asırlarda Ankara’nın güreş ve spor müsabakası olan bu yeri ata sporlarımızın merkezi haline dönüştüreceğiz. Bir diğer önemli projemiz iki kilometrelik tramvay hattıdır. İlçenin iki ayrı yakasında bulunan metro ve Başkentray istasyonları arasında kurulacak bu tramvay hatıyla, inşallah toplu taşıma sistemleri arasındaki geçişler kolaylaşacak, trafik yoğunluğu da azalacak.

YENİMAHALLE’Yİ DE ALACAĞIZ

Ankara’da şehir hastanemiz de bitti. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin açılışını yapacağız. Burada yaklaşık 3.5 milyon hasta kalabilecek. Yatak sayısı bu kadar fazla. Altı kuleli dev bir hastane. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Özhaseki, öbür tarafta Murat Ercan kardeşim, iktidar olarak biz, hep birlikte el ele verip inşallah sadece Sincan’ı değil tüm Ankara’yı çok daha farklı yere getireceğiz. Biz belediye başkan adaylarımıza güveniyoruz. Ankara’ya ve Sincan’a en iyi hizmet getirecek adaylarla sizin karşınıza çıktığımıza inanıyorum. Bunun için 31 Mart seçimlerinde adaylarımızı sizlere, Sincan’ı da adaylarımıza emanet ediyoruz. Sadece burası değil inşallah komşunuz Yenimahalle’yi de alacağız. CHP’ye yakışmıyor orası. Alalım ki Yenimahalle’de hizmet görsün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!