Ankaralı esnaf ve sanayici: Enflasyona karşı mücadeleye hazırız

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı esnaf ve sanayici: Enflasyona karşı mücadeleye hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 09:23

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'na Başkent’ten destek geldi. ATO, ASO, ATB ve ORSİAD, tüm sanayici ve esnafın mücadele sürecinde aynı safta yer alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Doğalgaz ve elektriğe 2018 sonuna dek zam yapılmaması, firmaların ürünlerinde yüzde 10 indirim uygulaması, 1 Ağustos 2018 sonrası alınan kredilerde faiz indirimi gibi düzenlemeler içeren ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’na Ankaralı esnaf ve sanayiciden tam destek geldi. Kentteki esnaf ve sanayiciyi aynı çatı altında buluşturan oda, birlik ve dernekler programa omuz vereceklerini açıkladı:

YÜZDE 10’LUK İNDİRİM ÖNEMLİ

Enflasyonun kısa dönemde kaynak ve gelir dağılımını bozduğunu, uzun dönemde de büyümeyi engellediğini belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Enflasyonla mücadele sadece bugünü değil çocuklarımızın geleceğini etkileyeceği için çok önemli. Bu nedenle biz de ATO olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ankaralı tüm tüccarlarımız enflasyonla mücadele için aynı safta yer almaktadır" ifadelerini kullandı. Baran, enflasyonla mücadele için yüzde 10 indirim kampanyası uygulamasının tüketimin devamı açısından önemli olduğunu kaydederek, enflasyonun düşmesine yol açacağını söyledi. Baran, gıda ürünlerindeki fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için uzun dönemli sonuçlar doğuracak gözetim mekanizması ile Hal Yasası'nın çıkartılmasının da enflasyonla mücadele açısından önemli olduğunu kaydetti.

BAŞARIYA ULAŞACAĞINA İNANIYORUM

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankaralı sanayiciler olarak ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’nı desteklediklerini açıkladı. programın önemli unsurlar içerdiğini belirten Özdebir, “Toplumun tüm kesimlerinin desteğiyle bu programın başarıya ulaşacağına inanıyorum” dedi. Geniş kapsamlı bir dayanışma ile ülkemizin bu sorunun da üstesinden geleceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Tüm kurum ve kuruluşların konsensus içeresinde ‘enflasyonla mücadeleye destek vermeye devam edeceğiz’ güçlü ifadesi, enflasyonla mücadelede başarıyı getirecektir. Kurda son günlerde volatilitenin azalması enflasyonda etkin mücadeleyi kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

OMUZ OMUZA AŞACAĞIZ

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, enflasyonla mücadelede kamunun tek başına bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Hepimizin elini taşın altına koyması önemli. Özel sektör ve kamu omuz omuza verdiğimizde bu zorlu süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı. Zorlu sürecin geride bırakılacağını ifade eden Yavuz, Türkiye’nin ekonomik olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini vurguladı.

Haberin Devamı

MESAJI ALDIK BİZ DE VARIZ

Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Nedret Yener, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nın enflasyonun kalıcı sorun olmaktan çıkarılması yönünde atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, “Fiyatlarda yaşanan dalgalanmayı ortadan kaldırmaya, dengelemeyi sağlamaya yönelik atılan tüm adımlara en güçlü şekilde destek olacağız. Sanayiciler olarak mesajı aldık, mücadelede biz de varız. OSTİM, İvedik ve Sincan organize sanayi bölgelerindeki tüm üye işletmelerin aynı duyarlılık ve milli sorumlulukla bu mücadeleye destek vereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!