Ankaragücü’nden yabancı çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nden yabancı çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 14:23

Sarı-lacivertli yönetim, altyapı oyuncularına ağırlık verilip, öz kaynak düzeninden yerli futbolcular yetiştirilmesi gerektiğini ileri sürerek, yabancı oyuncu sayısında kısıtlamaya gidilmesi düşüncesini ortaya attı.

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübü yönetimi yazılı açıklamasında, Türkiye’ye karşı ekonomik bir saldırının başlatıldığını belirtip, bu saldırıya, spor alanında alt yapı hamlesi ile karşılık verilmesi için çağrı yaptı.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, (Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz. Daha çok ihraç edeceğiz. Daha çok istihdam oluşturacağız) sözleri ile milli bir refleks gösterdiği vurgulanıp, şu ifadelere yer verildi:
“MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği ‘Milli Refleksi’ destekliyor, kulüp olarak üretimden yana sportif çalışmaları hızlandırıp, altyapısı ve yetiştireceğimiz yerli futbolcularla milli ekonomiye katkı sağlayacak bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Bunun sağlanabilmesi için yabancı futbolcu sayısına kısıtlama getirilmesini diliyoruz. Yabancı futbolcu almak için milyonlarca döviz ve paramız dışarıya gidiyor. Oysaki yabancı oyuncu sayısına kısıtlama getirilse, enerjimizi ve ekonomimizi altyapılarımıza harcayabilsek bu uygulama hem Türk futbolunun uluslararası arenada yükselişine, hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.”

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

“MKE Ankaragücü Spor Kulübünün amblemi ‘Asaleti ve vatanı müdafaayı’ simgelemektedir. Gün, ülkemiz ekonomik saldırı altındayken birlik olma günüdür, gün ülkemiz ekonomik saldırı altındayken vatanı müdafaa etme günüdür. MKE Ankaragücü Spor Kulübü, kurulduğu günden bugüne her zaman övünerek belirttiğimiz gibi kuruluş felsefesine uygun hareket etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Türk sporuna kazandırdığımız birbirinden yetenekli ve başarılı sporcuları yetiştirmek ve üretime katkı yapmak için yabancı sayısına kısıtlama getirilmesi dileğimizi yineliyor, tüm kulüpleri, Spor Bakanlığımız öncülüğünde altyapı hamlesi gerçekleştirmeye davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

 FIFA BORÇLARI BİTİYOR

Ankaragücü’nün FIFA dosyalarını temizlemede büyük katkı sağlayan kulüp avukatlarından Erdal Kesebir’den camiayı mutlu eden bir paylaşım geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kesebir, Ankaragücü için “FIFA borçları bitiyor” ifadelerini kullandı.
Kesebir, paylaşımında,
“Sevgili Ankaragüçlüler, hiç bir şeyin canınızı sıkmasına izin vermeyin. Mucize takımsınız. Türkiye’de değil dünyada eşiniz yok. Yeni mucizelere hazır olun. Belki merak etmişsinizdir, FIFA borcumuz ne kadar kaldı diye ? Her ay 50 bin Euro ödüyoruz. Son 800 bin Euro. Borç bitiyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 Tepki çeken açıklama

Ankaragücü kulübü ve taraftarı, bir TV kanalında, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, ‘Sahamız son anda belli oldu. Hazırlık maçı için saha vermediler’ gibi açıklamalarının ardından, ‘İyi bari formaları bulmuşsunuz’ şeklindeki sözleriyle, tartışmaya yol açan yorumcu Mehmet Demirkol’a büyük tepki gösterdi. Kulüp yazılı açıklamasında, taraftar da sosyal medyadaki hesaplarda, Demirkol’a yönelik öfkesini ortaya koyarken, deneyimli yorumcu, dün katıldığı yayında, samimiyetle özür dileyip, canlı yayında bu tür şeylerin olabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!