Ankaragücü’nden stat tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nden stat tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2018 14:07

Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor’un, yaklaşık 1.5 aydır iç saha maçlarını Ankara dışında oynaması ile büyüyen saha sorunu, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’den gelen tepkilerin ardından, farklı bir boyuta taşındı.

Haberin Devamı

Yiğiner, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun bizzat ilgilenmemesi halinde yapımı süren Eryaman Stadı’nın sezonun ikinci yarısına da yetişmeyeceğini ileri sürdü.
Yiğiner, Gençlerbirliği ile birlikte maçlarını Ankara dışında oynamak durumunda kaldıklarını hatırlatarak, “Bu ne bizim ne de onların arzu ettiği bir olay. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı şehir şehir geziyoruz” diye konuştu.

İKİ AYDA ZEMİN BİR TÜRLÜ DÜZELMEDİ

Beştepe Tesisleri’ndeki sahanın yenilenen zeminini örnek gösteren Yiğiner, şunları söyledi:
“Biz, antrenman sahamızı komple kaldırdık. Drenajını, kum ve çim serimini yaptık. 27. günde antrenmanlara başladık. Ne hikmetse 2 ay geçti, Yenikent Stadı’nın zemini düzelmedi. Yenikent Stadı bizim kontrolümüzde olsa, 1 ayda maçlara hazır hale getiririz. Ankara BŞB, stadı Osmanlıspor’a tahsis etmiş ve biz müdahalede bulunamıyoruz.”

FİRMA İLE BELEDİYE ARASINDA İHTİLAF VAR

“Yapımı devam eden Eryaman Stadı’nda Ankara BŞB ve müteahhit firma arasında ihtilaf var. Stadın yapım sürecinde proje değişikliği yapıldı. 17 bin kişi kapasite, 22 bin kişiye çıkarıldı. İddia ediyorum, Gençlik ve Spor Bakanlığı bu işe el atmadığı sürece, biz ligin ikinci yarısında da burada oynamaya başlayamayız. İhtilaftan dolayı stat inşaatı tamamlanamıyor. İhtilaf giderilsin, 1 haftaya stat hazırlanır. Bununla ilgili Sayın Bakanın kendisi ilgilenmesi lazım. Eğer kendisi ilgilenirse, eksikler tamamlanır, bu iş biter. Bir hafta 10 günde tertemiz olur. Biz de Gençlerbirliği ile ligin 2. yarısında burada oynama fırsatı buluruz.”

STAT İKİNCİ YARIYA HAZIR

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanının açıklamaları Başkent kulislerini hareketlendirirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinden, taraftarı heyecanlandıracak ve sevindirecek bir bilgi paylaşımı geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, A.Gücü’nün, A.Alanyaspor, Gençlerbirliği’nin de Altınordu ile oynayacağı 2. yarıdaki ilk maçları öncesinde stadın kullanıma hazır hale getirileceğini duyurdu.
Yeni stat, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hizmetine verildi. Taraflar arasında geçici devir protokolün imzalanırken, eksikler konusunda Bakanlık ile Milli Emlak yetkilileri arasında henüz bir tespit yapılmadı. Bu tespitler de yapıldıktan sonra stat, tamamen Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilecek. Stadın, bakanlığa devrinden sonraki 1 yıllık süreçte tüm eksiklerinden, Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak.
Bakanlık, fiili olarak stattaki işlere ortak olurken, elektrik ve doğalgaz aboneliğini gerçekleştirdi. Şu ana kadar Bakanlık ve Futbol Federasyonu da sportif açıdan olması gerekenleri, Ankara BŞB ve üstlenici firmaya iletti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara BŞB ve yüklenici firma ile birlikte inşaatı sürdürerek, stadı en erken durumda hazır hale getirmeye çalışıyor.
Bakanlık yetkilileri, Eryaman Stadı’nın 3 takımı kaldırmayacağını belirterek, stadın Gençlerbirliği ve A.Gücü’nün hizmetine sunulacağını ifade etti.

Haberin Devamı

SON RAKİP GÖZTEPE

Ankaragücü, Süper Ligin ilk devresinin son maçında bugün Göztepe ile karşılaşacak. Kayseri Kadir Has Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak müsabakayı, Özgür Yankaya yönetecek.
İsmail Kartal ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Teknik Direktör Bayram Bektaş, yeni takımıyla ilk maçına, eski çalıştırdığı takım olan Göztepe önünde çıkacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları süren Hopf, Erdem, Yalçın, Moulin ve Dja Djedje ile kart cezalısı Bifouma forma giyemeyecek.
Son 5 maçta sadece 1 puan alan Başkent ekibi, 16. hafta sonunda, 20 puan ve averajla 11. sırada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!