Ankaragücü’nde şartlı istifa

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nde şartlı istifa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2019 17:28

Gerilimin yükseldiği Başkent ekibinde, başkan Yiğiner görevi bırakma ile ilgili farklı bir adım attı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekibin yönetim kurulu gündem ile ilgili toplantı yaparken, Mehmet Yiğiner, kulübe 35 milyon TL bağış yapılması halinde başkanlığı bırakacağına ilişkin istifa dilekçesini sundu. Ankaragücü’nde süren ekonomik sorunlar, transfer tahtasının açılmaması ve mevcut oyuncuların kulüpten ayrılma yönündeki ısrarlı taleplerinin ardından büyüyen tartışmalarda, yeni bir sürece girildi. Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, kulübe 35 milyon lira bağış yapılması halinde başkanlığı bırakacağına ilişkin istifa dilekçesini yönetim kuruluna sundu.
Başkent kulübünden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun Beştepe Tesisleri’nde bir araya geldiği ve gündemdeki konuların değerlendirildiği bildirildi. Yönetim kurulunun, geçen 6 aylık süreçte 100 milyon lirayı aşkın kaynak oluşturduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Yönetim kurulumuz, kulübümüzün devamlılığı hususunda çalışmalar yapmış, 2019 Ocak ayında 6,5 milyon kaynak oluşturup, mevcut futbolcularının alacaklarını ödeyerek takımımızın iskelet kadrosunu korumuştur. Son dönemlerde gündeme gelen MKE Ankaragücü Spor Kulübü Başkanlığına aday olma ve 35 milyon lira bağış yapacağını söyleyerek gündem oluşturanlarla ilgili bir değerlendirme yapıldığında ise kulüp başkanımız Mehmet Yiğiner, kulübümüzün önünü açmak ve Ankaragücü’müzün menfaatlerini gözeterek 35 milyon lira bağış yapılması halinde kulüp başkanlığını bırakacağına ilişkin istifa dilekçesini yönetim kurulumuza sunmuştur.”

KARTAL’IN ÇIKIŞI İLE GERİLİM TIRMANDI

Ankaragücü’nde Teknik Direktör İsmal Kartal’ın, görevden alınmasına giden süreci hızlandıran çıkışı ile başlayan sancılı süreçte, yönetim içindeki isimlerden Murat Ağcabağ, başkan adaylığını açıklamış ve vakit geçirilmeden kongreye gidilmesini istemişti. Yönetum kurulu, bu talebin ardından yaptığı değerlendirmede de aday olacakların maddi kaynak göstermeleri halinde ancak olağanüstü kongre kararı alınabileceğini kamuoyuna açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!