Ankaragücü tanınmaz halde

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü tanınmaz halde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 15:56

Sarı-lacivertliler, Süper Lig tarihinde diş geçirmekte zorlandığı rakibine zorlu maçta direnç gösteremedi. Ev sahibi takıma farklı galibiyeti getiren golleri; Robinho (2), Muhammet ve Emre attı.

Haberin Devamı

Süper Ligde 4 maçtır kazanamayan Ankaragücü, 16. hafta müsabakasında, Demir Grup Sivasspor’a deplasmanda farklı yenildi ve düşüşünü sürdürdü: 4-0. 
Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının yoğunluğunun yanı sıra, iç sahadaki iki müsabakasını kent dışında oynamak zorunda kalan sarı-lacivertliler, Süper Lig tarihinde diş geçirmekte zorlandığı rakibi karşısında bir kez daha varlık gösteremedi. Sakat oyuncular nedeni ile kadro kurmakta zorlanan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın tertibi, son maçlarda çıkışa geçen Sivasspor’un hızını kesemedi ve haftayı puansız kapadı.

DEVRE BİTERKEN BÜYÜK ŞOK

19. dakikada A.Gücü atağında Faty’in ceza alanı dışından attığı şutu kaleci Tolgahan, güçlükle kontrol etti.22. dakikada Sedat’ın ceza yayı civarından kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.
28. dakikada Uğur’un pasında ceza alanında topla buluşan Robinho’nun dar açıdan vuruşunda kaleci Altay, gole izin vermedi.
Sivasspor, 43. dakikada golü buldu. Muhammet Demir, ceza alanı içinde Alihan’ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Robinho, topu filelerle buluşturdu: 1-0
Sivasspor 44. dakikada farkı ikiye çıkardı. Emre’nin ceza alanına gönderiği pasta, topla buluşan Muhammet Demir, penaltı noktası civarından yaptığı vuruşta topu ağlara yolladı: 2-0. Karşılaşmanın ilk yarısı, 2-0 sona erdi.
Robinho yine sahnede
İkinci yarıya da etkili başlayan Sivasspor, 64. dakikada Emre Kılınç’ın golü ile farkı üçe çıkardı. Ankaragücü’nün oyundan iyice düştüğü bölümde, skoru belirleyen gol Robinho’dan geldi ve mücadele 4-0 tamamlandı.

Haberin Devamı

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Ankaragücü taraftarı, zorlu Demir Grup Sivasspor maçında da takımını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, statta kendilerine ayrılan bölümde maçı izlerken, soğuk havaya rağmen bir ara üstlerindeki kıyafetleri çıkarıp, çıplak şekilde tezahürat yaptı. Taraftarlar, kaybedilen maç sonrası ise tepkiliydi.

Haberin Devamı

YALÇIN SAKATLANIP ÇIKTI

Ankaragücü, sakatlıklardan yana, bu maça çıkana kadar büyük bir şanssızlık yaşarken, talihsizlik bu karşılamada da yakasını bırakmadı. Takımın savunmasındaki tecrübeli isimlerden Yalçın Ayhan, 7. dakikada yerini Alihan’a bırakmak zorunda kaldı. Geçmişte Ankaragücü, forması giyen Hakan Keleş, Sivasspor’un Teknik Direktörü olarak, eski takımına rakip oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!