Altı Yıllık Özlem Bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Altı Yıllık Özlem Bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:47

Ankaragücü, 6 yıl aradan sonra, Süper Ligdeki ilk maçına, son şampiyon Galatasaray karşısında çıkıyor.

Haberin Devamı

Futbolda 82 günlük hasret bitiyor. 6 yıl sonra Süper Lige yeniden dönen Ankaragücü, Lefter Küçükandonyadis adıyla oynanacak 2018-2019 sezonunun açılış müsabakasında, son şampiyon Galatasaray ile bugün Yenikent Osmanlı Stadı’nda karşılaşacak. Saat 21.45’te başlayacak müsabakayı Ümit Öztürk yönetecek.

YENİKENT’TE GALA GECESİ

* Geride kalan sezon, farklı kulvarlarda kupa kazanan takımlar, Süper Ligin açılışında kozlarını paylaşacak.
* Başkan Mehmet Yiğiner, sarı-lacivertli taraftarların ilk maça ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Yiğiner, tribün biletlerinin büyük kısmının, satışa çıktığı gün satıldığını belirtirken, taraftara teşekkür etti.

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, maçlara gideceklerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için stat ile metro durağı arasına otobüs tahsis edeceklerini açıklarken, 5 şanslı taraftara da kombine kart hediye etti.

Haberin Devamı

TARAFTARIN İLGİSİNE TEŞEKKÜR

A.Gücü Başkanı Mehmet Yiğiner, sezonun ilk maçına büyük ilgi olduğunu belirtip, “Kombine kart ve passolig kart konusunda belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için camiamızın desteğini bekliyoruz. Galatasaray maçıyla birlikte hepimiz için yeni bir serüven başlıyor. Bu müsabaka için satışa çıkan maç biletlerinin büyük bölümü 24 saat içinde satıldı. Bu ilgiden dolayı, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Coşkulu bir açılış olacak. Umarım ki sonuç da iyi olur ve sezon boyunca bu coşkuyu her maçta yaşarız” diye konuştu.

 

BAŞKENTE YAKIŞACAK TAKIM KURDUK

Üst sıraları hedefleyen mücadeleci bir takım kurduklarını vurgulayan Yiğiner, şunları söyledi:
“2 tertemiz şampiyonluk yaşadık. Taraftarın desteği çok önemliydi. Yarışmacı bir takım kurmak için teknik ekiple çalışma yaptık. Başkente ve taraftarımıza yakışacak bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Kamuoyuna anlatamadığımız süreçlerden geçtik. Ülkesinden getirdiğimiz ama imza atamadan giden oyuncular oldu. ‘Ankaragücü’nün yasağı kalkmaz, bir sezon boş geçirirsiniz.’ diyenler oldu. Yönetim olarak, 17 dosyayı kalıcı olarak kaldırdık. Bu da biraz zaman aldı. Ummadığımız teknik direktör ve futbolcular, paralarını faiziyle birlikte istedi. Şu an transfer ettiğimiz futbolcuların tamamının lisansını çıkarttık, hiçbir sorunumuz yok.”

Haberin Devamı

BURSASPOR MAÇINDA TAKIM IŞIK SAÇTI

“Bursaspor ile oynanan hazırlık maçında takım ışık saçtı. Bu maç sonrasında taraftarların ilgisi de arttı. Galatasaray maçında 18 bin kişilik stat dolacak diye umuyorum. Galatasaray maçında bana göre şartlar eşit görünüyor. Evimizde oynayacağız. Coşkulu taraftar kitlesinin desteğiyle bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Lige iyi başlamak ve üst sıralara oynamak istiyoruz. Ona göre bir kadro kurduk. Eksiklerimiz var ve 3-4 bölgeye daha futbolcu almamız lazım. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.”
Kartal, rüşdünü ispat etti
“Teknik Direktörümüz İsmail Kartal çok başarılı bir teknik adam. Geçen sene ekibiyle birlikte kıt imkanlarla, zor şartlarda başarılı oldu. Rüşdünü ispat etti. Çok çalışkan ve disiplinli. Ankaragücü’nün İsmail hoca ile dokusu tuttu. Teknik direktörümüz, bu anlamda geçen seneki başarısını bu sene katlayacak diye düşünüyorum. Artık camiaya da alıştı.”

Haberin Devamı

5 TAKİPÇİYE KOMBİNE KARTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, sosyal medya hesabındaki 5 takipçisine A.Gücü kombinesi hediye etti. A.Gücü’nün kombine çağrısına destek veren Tuna, paylaşımını retweetleyen beş takipçisine kombine hediye edeceğini duyurdu. Kısa sürede binlerce retweet alan paylaşımın ardından Başkan Tuna kazanan 5 kişinin ismini duyurarak “Kombinenizle gireceğiniz maçlarda galibiyetler dilerim” dedi.

STADA RİNG ÇÖZÜMÜ
Tuna ayrıca, A.Gücü maçlarının oynayacağı Osmanlı Stadı’na ulaşım için Sincan Metrosunun son durağından, stada ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceklerini açıkladı. Tuna, yaptığı açıklamada, “Stada ulaşım sorunu yaşanmaması için maçlardan önce ve sonra OSB-Törekent metro istasyonu ile stadyum arasında ücretsiz ring servisleri düzenleyeceğiz. Böylelikle metro ile her yöne rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek” ifadelerini kullandı.

REKABETTE G.SARAY ÜSTÜN

Haberin Devamı

2 takım Süper Lig’de 95. kez rakip olacak. Geride kalan maçlarda, Galatasaray galibiyetlerde 59-17 üstün. 18 maç ise berabere bitti. Galatasaray’ın 193 golüne, sarı-lacivertliler 81 golle karşılık verdi.
Ankara’da 48. randevu
A.Gücü ile Galatasaray lig tarihinde Ankara’da daha önce 47 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, galibiyet sayısında 23-13 üstünlük kurdu. Ankara’daki 11 maçta eşitlik bozulmadı. Galatasaray 75, MKE Ankaragücü 48 gol attı.

50. ONUR SEZONU

Ankaragücü, 2018-2019 sezonuyla birlikte yeni adıyla Süper Lig’de 50. kez yer alacak. Türkiye’de futbol profesyonel olarak Milli Lig adıyla 1959 yılından itibaren oynanmaya başlarken, sarı-lacivertli kulüp, ilk sezondan itibaren bu organizasyonda kendisine yer buldu. Başkent ekibi, 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978 ve 2011-2012 sezonlarında küme düştü. Ankaragücü, 2. Lig’de yer aldığı 1980-1981 sezonunda o zamanki adıyla Federasyon Kupası ve Devlet Başkanlığı kupasını kazanması sonrası, elde ettiği başarı nedeniyle Türkiye 1. Ligi’ne terfi ettirildi.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK BAŞARI DÖRDÜNCÜLÜK

A.Gücü, 49 kez mücadele ettiği Süper Lig’de en büyük başarısını, 4. olarak elde etti. Başkent temsilcisi, 1963-1964, 1972-1973, 1984-1985 ve 2001-2002 sezonunda ligi 4. bitirdi.

ERYAMAN STADI YETİŞMEDİ

Ankaragücü, Ankara 19 Mayıs Stadı’nın yıkım çalışmalarının başlaması ve Eryaman Stadı’ndaki gecikme nedeniyle yeni sezona Osmanlı Stadı’nda başlayacak. Sarı-lacivertliler, inşaatı devam eden Eryaman Stadı’nın tamamlanmasının ardından karşılaşmalarını bu statta oynayacak.

TRANSFER YASAĞI KALDIRILDI

Ankaragücü yönetimi, 2012-2013 sezonunda kulübe verilen ve daha önce dondurulan transfer yasağını bu sezon başında tümüyle kaldırdı. Başkent temsilcisi, yeni sezona 9 yeni transferiyle giriş yapacak. Sarı-lacivertliler, Gençlerbirliği’nden Hopf, Osmanlıspor’dan Yalçın ve Pinto, Malaga’dan Kone, Bursaspor’dan Faty, FEC Zwolle’den Mokhtar, Sivasspor’dan Bifouma, Antalyaspor’dan El Kabir ve Manisaspor’dan Alper’i kadrosuna dahil ederken, geçen sezon takımda kiralık oynayan Kehinde’nin de bonservisini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!