Ankara’daki rock ruhunu şehre kazandırıp dünyaya tanıtacağız

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki rock ruhunu şehre kazandırıp dünyaya tanıtacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2019 14:48

Üç üniversite öğrencisinin hayat verdiği rock müzik grubu Hipersona, “Amacımız Ankarada’daki rock müzik ruhunu yeniden şehre kazandırıp, dünyaya tanıtmak” diyor.

Haberin Devamı

Başkent’in en genç rock müzik gruplarından Hipersona, nisan ayında piyasaya çıkan ‘Uyan Artık’ albümüyle kariyerini sürdürüyor. Üç üniversite öğrencisinin kurduğu Hipersona, vokal ve gitarda ikiz kardeşler Bilgesu ve Bengisu Ünalan, davulda ise Burak Cengiz’in performansıyla dinleyiciyle buluşuyor. Dünyanın tanınan rock yıldızlarının arasına girmeyi hayal eden Hipersona ekibi, “Bizi diğer gruplardan ayıran en büyük özelliğimiz enerjimiz” diyor ve ekliyor: “Ankara’daki rock müzik ruhunu yeniden şehre kazandırıp, dünyaya tanıtacağız.” Üniversiteli rockçılar, müzik hikâyelerini ve gelecek planlarını şu sözlerle anlatıyor:

2000’LERİN RUHUNU GERİ KAZANDIRABİLİRİZ

*Hipersona nasıl bir araya geldi? 

Burak: “Hipersona’nın temelleri 2018’in nisan ayında Ankara’da atıldı. Dört isimli grubumuzun 2018’in başlarında dağılmasından sonra, pes etmeden müziğe devam etmek isteyen ikiz kardeşler; Bilgesu Ünalan ve Bengisu Ünalan’ın yeni grup kurma fikirleriyle o zamanki ismiyle Hipersona kurulmuş oldu. Sonrasında davula benim geçmemle grubun kadrosu son halini aldı.”

Haberin Devamı

*Ankara rock müzikle özdeşleşen bir şehir. Siz, genç bir grup olarak rock müziğin Ankara’daki geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Bilgesu: “Ankara’da bizim yaşlarımızda bu müziğe gerçekten gönül vermiş pek çok grup ve müzisyen var. Eğer bu gruplar yeteri kadar desteklenirse içlerinden büyük sanatçılar çıkma potansiyeli yüksek. Ankara’daki ruhu dünyaya tanıtabiliriz.

Bengisu: “Yaptığımız işi gönülden ve özgün bir şekilde yapmaya devam edersek 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başında Ankara’da oluşan rock müzik ruhunu şehre geri kazandıracağımızı düşünüyorum.”

*Ankara’daki rock müzik gruplarından sizi ayıran en önemli özelliğiniz nedir?

Bengisu: “Ben kendi adıma buna ‘sahne enerjimiz’ olarak cevap verebilirim. İstediğin kadar tertemiz çal, bence konserde seyirci ile asıl bağlantı kurabildiğin nokta enerji oluyor. Tamamen içimizden gelen enerji sahnemize yansıyor.”

Bilgesu: “Bizi diğer gruplardan ayıran en önemli özelliklerimizden birisi sahne enerjimizin yüksek olması. Normalde de çok sakin insanlar değiliz zaten ama sahneye çıktığımız anda durum farklı bir hal alıyor.”

Haberin Devamı

FESTİVALLERDE SAHNE ALMAK İSTİYORUZ

* Müzik kariyerinizdeki hayaliniz nedir?

Bengisu: “İnternetten çılgınlar gibi izlediğimiz bir yabancı rock festivalinde güzel bir saatte sahneye çıkmak olabilir.

Bilgesu: “Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp Dünya’ya da kendimizi tanıtmak grubumuzun en büyük hayallerimden biri. Dünya çapındaki rock müzik festivallerinde sahne alıp, on binlerce insana çalmayı çok isterim.”

Ankara’daki rock ruhunu şehre kazandırıp dünyaya tanıtacağız


SAHNEDE TELEPATİK BİR BAĞIMIZ VAR

*Gitarda ve vokalde ikizler var. Aynı sahnede olmak nasıl bir duygu?

Bengisu: “Sahnede herhangi bir durumda bir bakışmayla anlaşabiliyorsunuz. Gerçi bu durum Burak’la da oluyor ama Bilge ile olan daha telepatik bir olay sanırım. Bilge’nin hangi durumda nasıl söyleyeceği, çalacağı kafamda çok net şekilde var.”

Haberin Devamı

Bilgesu: “İkizinle beraber bir grup kurmak çok özel bir durum aslında. İkimizin de müzik konusunda hayalleri aynı. Sahneye çıkmak ve hep beraber çalmak, hayallerimizin yavaş yavaş gerçekleştiğini hissetmek çok güzel.”

Ankara’daki rock ruhunu şehre kazandırıp dünyaya tanıtacağız


GİTARDA JOAN JETT VE BRODY DALLE’İ, DAVULDA THOMAS LANG VE MİKE PORTNOV

* Rock müzik dünyasında idol olarak gördüğünüz ya da örnek aldığınız isimler kimler?

Burak: “Davulcu olarak örnek aldığım büyük isimlerden bir tanesi Thomas Lang. Çalım tekniği olarak gerçekten dinleyenleri büyüleyecek ustalıkta bir davulcu. Mike Portnoy da tarz olarak gerçekten örnek aldığım isimlerden biri.”

Haberin Devamı

Bilgesu: “Dave Grohl yaptığı işlerle ve sahne duruşuyla beni en çok etkileyen insan. Onunla beraber çalmayı çok isterdim. Ayrıca bir kadın olarak da Joan Jett ve Brody Dalle de çok sevdiğim, örnek aldığım insanların başında geliyor.”

Ankara’daki rock ruhunu şehre kazandırıp dünyaya tanıtacağız


GRUP ÜYELERİ

BİLGESU ÜNALAN : VOKAL/GİTAR Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi
BENGİSU ÜNALAN : BAS GİTAR/BACK VOKAL Gazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. 3. sınıf öğrencisi
BURAK CENGİZ: DAVUL Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi

BAKMADAN GEÇME!