Ankara Kalesi’ne kültür yolu rotası

Güncelleme Tarihi:

Ankara Kalesi’ne kültür yolu rotası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2019 15:19

Başkentlileri Ankara Kalesi’ne daha fazla çekebilmek için çaba gösterdiklerini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ulus’tan Kale’ye, Kale’den Hamamönü’ne kadar olan bölümde ‘kültür yolu rotası’ oluşturacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Ankara Kalesi’nde uzun yıllardır ticarete, turizme, kültür ve sanata katkı sunan işletmecilerle buluşan Başkan Balcı, önerileri tek tek not etti ve şunları söyledi: “Altındağ’da turizmi ortak akılla planlayarak yeni bir hikâye yazmalıyız. Bunun için de esnafın, sanatçının, kurum ve kuruluşların tek bir paydada buluşması gerekir. Biz Altındağ Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ankara Kalesi’nin kalkınması Ulus’tan başlar, Hamamönü ile devam eder. Bizim bu aksta bir kültür rotası oluşturmamız gerekir. Ulus’taki müzeleri, Cumhuriyet eserlerini, Ankara Kalesi ve Hamamönü’nü herkesin görmesi lazım. Bu nedenle bölgede önemli bir kültür yolu oluşturmalıyız. Camileri, müzeleri, tarihi eserleri kapsayan bir rota oluşturulduğu takdirde biz inanıyoruz ki Altındağ ve Ankara turizmde patlama yaşar.

Ankara Kalesi’ne kültür yolu rotası


BİNLERCE YILLIK HAZİNE

Haberin Devamı

Altındağ, binlerce yıllık bir tarih ve kültür hazinesi. Bizler öncelikle Ankara Kalesi ile ilgili başkentlilerin zihnindeki algıyı değiştirmeliyiz. Buraya Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından turistler gelirken, Ankaralıların buraya daha çok ilgi göstermesi ve hem ziyaret hem alışveriş için tercih etmesi gerekiyor. Ankara Kalesi, emniyetimiz ve buradaki kuruluşlar sayesinde çok güvenli hale geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!