Ankara DT’ye iki yeni sahne

Güncelleme Tarihi:

Ankara DT’ye iki yeni sahne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2019 16:31

Ankara’da 11 sahnede sanatseverlerle buluşan Devlet Tiyatroları (DT), yeni sezonda CerModern ve Muhsin Ertuğrul sahnelerini de bünyesine kattı. DT, daha fazla izleyiciye ulaşma hedefinde.

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, 1 Ekim’de açılacak olan 2018-2019 tiyatro sezonu öncesi repertuvar bilgilendirme toplantısı yaptı. Kurt, toplantıya geçtiğimiz sezonun değerlendirmesiyle başladı. Yaklaşık 150 oyun sahnelendiğini ve 1 milyon 770 bin seyirci rakamına ulaştıklarını anlatan Kurt, “Geçtiğimiz sezon 200 bin yeni seyirci kazandık. Bu tiyatronun geleceği için iyi bir rakam. Bu sezon yeni açılacak sahnelerimizle birlikte seyirci sayımızı yüzde 50 artırma hedefindeyiz” diye konuştu.

BİLET ŞİKÂYETİ

Tüm Türkiye’yi kucaklayan bir repertuvar hazırladıklarını belirten Kurt, repertuvarda yabancı klasikler, yerli yazarların oyunları ve DT’de ilk kez oyun koyacak yazarların eserlerinin yer aldığını ifade etti. Ankara’da 11 sahnede izleyici ile buluştuklarını söyleyen Genel Müdür, CerModern ve Muhsin Ertuğrul sahnelerini de bünyelerine kattıklarını aktardı. ‘Müzede Hayat Var’ projesiyle Anadolu Medeniyetleri ve Etnoğrafya Müzesi gibi müzelerde de izleyici ile buluşacaklarının bilgisini veren Mustafa Kurt, “Geçtiğimiz sezon izleyicinin en çok şikâyet ettiği konu, bilet bulamamaktı. Bu sezonda oluşturduğumuz repertuvarla yine yoğun bir talep göreceğimizi düşünüyorum” dedi. Kurt, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sezonda izleyici ile buluşturacağı yeni oyunlar arasında Ekrem Reşit Rey’in ‘Lüküs Hayat’, Bertolt Brecht’in ‘Küçük Burjuva Düğünü’, İskender Pala’nın ‘Leyla ile Mecnun’ eserlerinin yer aldığını aktardı.

Haberin Devamı

Mustafa Kurt, önümüzdeki sezon bilet fiyatlarının yüzde 20 artacağını belirtti. Susan Hill’in yazdığı ve Erdinç Doğan ile Kutay Sungar’ın sahneye koyduğu ‘Siyahlı Kadın’, önümüzdeki sezon da izleyicinin karşısına çıkacak. Moliere’in yazdığı ve geçtiğimiz sezon Ankara izleyicisi ile buluşan Cimri, yeni sezonda da repertuvarda yerini aldı. Oyunda Cimri rolünü DT Genel Müdürü Mustafa Kurt üstleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!