Altın kızlardan olimpiyat tekmesi

Güncelleme Tarihi:

Altın kızlardan olimpiyat tekmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 09:05

Ankaralı sporcular İrem Yaman ile Rukiye Yıldırım, turnuvada birinci oldu. İki dünya şampiyonu unvanına sahip Yaman, elde ettiği derece ile olimpiyatlara katılma mücadelesinde önemli bir puan kazandı.

Haberin Devamı

Türk Kadın Milli Tekvando Takımı, G4 Ekstra Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.
Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından İtalya’nın Bari şehrinde düzenlenen şampiyonada ay-yıldızlı kadın sporcular, organizasyonu; 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyayla tamamlayıp, zirvede yer aldı. Kadınlarda takım halinde Avrupa şampiyonu olan Türkiye, genel klasmanda ise Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

ŞAMPİYONA YAKIŞIR MÜCADELE

Bu şampiyona öncesinde, Ankara’da eleme müsabakası yapan ve Hatice Kübra İlgün’ü yenip turnuvaya katılan Ankaralı milli sporcu İrem Yaman, altın madalyanın sahibi oldu. 57 kiloda yarışan İrem Yaman, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Fransa’dan Laurygan Celin’i çeyrek finalde Polonya’dan Patrycju Adamkiewicz’i, yarı finalde Belçika’dan Raheleh Asamani’yi mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde, son 2 olimpiyat şampiyonu İngiliz Jade Jones ile karşılaşan İrem Yaman, rakibini 22-9 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. İrem Yaman, aldığı 40 puanla, 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda, önemli bir adım attı.

YILDIRIM GİBİ SAVAŞTI

Bare’de mücadele eden Başkentli bir diğer milli sporcu Rukiye Yıldırım da altın madalyaya uzandı. Kadınlar 49 kiloda müsabakaya çıkan Rukiye Yıldırım, ilk turu maç yapmadan geçti. Yıldırım, ikinci turda Macaristan’dan Sauluk, çeyrek finalde İspanya’dan Romero, yarı finalde Kıbrıs Rum Kesimi’nden Kouttouki ve finalde Almanya adına mücadele eden Ela Aydın’ı yenip altın madalyaya ulaştı. Organizasyonda mücadele eden diğer kadın sporculardan 53 kiloda Zeliha Ağrıs gümüş, 67 kiloda Nur Tatar Askari ve +67 kiloda Nafia Kuş bronz madalya kazandı. Erkek sporcular ise kürsüye çıkamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!