Aktarmasız Roma’ya

Güncelleme Tarihi:

Aktarmasız Roma’ya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2019 16:53

Gençlerbirliği’nin altyapısından yetişen Yıldırım Mert Çetin, üç büyük takıma gitmeden, direk Avrupa’nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin 22 yaşındaki ümit milli futbolcusu Yıldırım Mert Çetin, İtalya Seri A Ligi ekiplerinden Roma’ya transfer oldu. Kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen Mert, Anadolu’dan yetişip, üç büyük olarak adlandırılan İstanbul takımlarına transfer olan ve sonrasında Avrupa’ya geçen yerli oyuncuların aksine, direk büyük bir kulübün kapasından içeri adım atmayı başardı.

11 yaşında Gençlerbirliği’nde amatör olarak lisansı çıkarılan Mert, 2015 yılına kadar Gençlerbirliği’nin alt yaş gruplarında forma giydi. 2015’te Hacettepe Kulübü’nde profesyonelliğe geçiş yapan Mert, yeni takımı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. 2017 yılında Gençlerbirliği’ne transfer olan Mert, kırmızı-siyahlı ekip ile de 5 senelik kontrat yaptı. 2017-2018 sezonunda Gençlerbirliği A takımında forma giymeye başlayan Mert, o sezon ligden düşen takımda çok fazla forma şansı bilamadı. Geride kalan sezon Birinci Futbol Ligi’nde 26 maçta görev yaptı ve bir gol attı. Mert, biri özel ikisi resmi olmak üzere, U-21 Milli Takımında 3 kez görev aldı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE DEVREYE GİRDİ ANCAK ISRARCI OLMADI

Geride kalan sezonki performansı ve yaşının genç olmasından dolayı dikkati çeken Mert’in adı Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılmaya başladı. Bu konuda en net adımı atan Fenerbahçe olurken, iki kulübün başkanları arasında geçen görüşmede, Fenerbahçe tarafı, oyuncunun durumunu ve kulübün yaklaşımını sorup, nabız yokladı. Gençlerbirliği cephesi, ilk planda, hangi kulüpten olursa olsun, oyuncuya gelecek teklifi için bonservis bedeli olarak 3 milyon Euro talep etmeyi kararlaştırdı. Fenerbahçe’nin 2 milyon Euro ödemeye yakın olduğu bilgisi ortada dolaşırken, sarı-lacivertliler, ağırlıklı olarak Zanka ve Kjaer transferine odaklanıp, Mert işini sürüncemede bıraktı. Beştepe cephesi, ‘Oyuncuyu isteyen onlar, tekliflerinde ciddi iseler biz burdayız” diyerek, beklemeye geçti. Almanya’nın Schalke 04 kulübü de Mert’i takip ederken, kulüp idari menajeri Emrah Atasoy, Avrupa kulüplerinin, genç ve ümit vadeden isimlere yatırım yaptığını çok iyi bildiğinden, yetenekli ve kaliteli futbolcuyu, Avrupa piyasasına sürme konusunda önemli bir çalışma yürüttü. Roma kulübü ile yapılan bu temasların sonunda Mert’in, İtalya’ya gidiş süreci hızlandı. Oyuncuyu takibe alan Roma yetkilileri, hazırlık maçlarında ve TSYD Ankara Kupası’nda Mert’i yakından izledi. Gizli yürütülen çalışmaların ardından, iki kulüp 2 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağladı. Sözleşmeye konulan özel madde ile Mert’in bir sonraki satışından da Başkent ekibine yüzde 15 oranında pay verilmesi karara bağlandı. Mert yeni kulübü ile de 5 yıllık mukavele imzaladı.

Haberin Devamı

Bu arada, kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen bir başka isim Berat Ayberk’in de bazı Avrupa kulüplerinin radarında olduğu öğrenildi. Gençlerbirliği cephesi, Yıldırım Mert’in ayrılışının ardından doğacak boşluğu, Galatasaray’da fazla forma şansı bulamayan eski oyuncusu Ahmet Çalık ile kapatmayı planlıyor.

BAKMADAN GEÇME!