Afrikalı öğrenciler çalıyor Ankaralılar dinliyor

Güncelleme Tarihi:

Afrikalı öğrenciler çalıyor Ankaralılar dinliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2018 15:44

Ankara’ya, üniversite eğitimleri için gelen Afrikalı öğrenciler ‘Highlife’ isimli müzik grubu kurdu. Türkçe, İngilizce ve Afrika yerel dillerinde şarkılar seslendiren grup, Başkent’teki bir kafede her hafta canlı müzik yapıyor.

Haberin Devamı

Malavi’den 2016’da Türkiye’ye gelen grup üyelerinden Kitson Namathanga, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans öğrencisi. Ankara’daki tek Afrikalı müzik grubu olduklarını söyleyen Namathanga, Afrika müzikleri söyleme düşüncesiyle bu işe başladıklarını anlattı. Aynı zamanda şarkı sözü yazan Namathanga, maddi imkânlar elverdiğinde grubun albüm çıkarmayı hedeflediğini anlattı. Kenya’dan 2015’te Türkiye’ye gelen grup üyelerinden James Mwanje, ODTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünde eğitimini sürdürüyor. Mwanje, grup üyelerinin bir kilisede tanıştıklarını aktardı.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden geçen yıl Türkiye’ye gelen David Mutombo da ODTÜ Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi. İngilizce, Türkçe ve farklı dillerde şarkılar seslendirdiklerini söyleyen Mutombo, Türkçe şarkılardan “Senden Daha Güzel” ve “Yaşıyorum” isimli eserleri seslendirdiklerini dile getirdi. 

BAKMADAN GEÇME!