AFAD hazır kıta

Güncelleme Tarihi:

AFAD hazır kıta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2019 13:17

Ankara'da eğitimler alan ve tatbikatlar yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, arama-kurtarma konusunda kendilerini göreve hazır hale getiriyor. AFAD Ankara Arama Kurtarma Birlik Müdürü Kartal Mıhçı, "Ekiplerimiz, 24 saat hazır. İhbar geldiği anda bölgeye gidip gerekli müdahaleyi yapıyoruz" diyor.

Haberin Devamı

AFAD ekipleri, Ankara'daki Arama Kurtarma Birliği Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde hemen hemen her gün tatbikat yaparak, daha da profesyonelleşiyor. Acil durumlara ve afetlere her an hazır olan ekipler, eğitimlerini de büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Gruplar halinde yapılan tatbikatlara katılan ekipler, simüle edilen yıkılmış binada arama-kurtarma, binada mahsur kalanların kurtarılması, enkazda arama kurtarma çalışmaları yapıyor. Merkezde, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan K9 köpekleri de eğitiliyor. Ayrıca özel bir konstrüksiyonla oluşturulan deprem simülasyon merkezinde hem AFAD ekibine hem de kamu, özel kurum kuruluşlarında görevli personele ‘acil durumlarda yapılması gerekenler’ ile ilgili eğitimler veriliyor. AFAD ekipleri, yıkılmış bir binada, değişik zorluklardaki senaryolar ile arama-kurtarma faaliyetlerini yürütüyor.

Haberin Devamı

AFAD hazır kıta

AFAD’IN 2 BİNE YAKIN ARAMA-KURTARMA TİMİ VAR

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise AFAD'ın 2 bine yakın arama-kurtarma timi olduğunu ifade etti ve “Sadece deprem değil, heyelanlar, seller, kaya düşmesi ve benzeri başka afetler için faaliyet yürütüyoruz. Yine teknoloji ve insan kaynaklı afetler için, KBRN gibi biraz daha farklı tehdit ve tehlikeler için çalışmalarımız devam ediyor. Afet yönetimini tek başımıza yapamayız. Özel sektör kuruluşlarının, bakanlıkların hazırlıkları da önemlidir. Afete hazır bir Türkiye için bu bütüncül yaklaşımı gerçekleştirmemiz gerek" dedi.

AFAD hazır kıta

BAKMADAN GEÇME!