ADOB’ta klasik bale zamanı

Güncelleme Tarihi:

ADOB’ta klasik bale zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 14:35

Dünyanın en ünlü klasik bale eserlerinden biri olan ‘Giselle’, prömiyerle Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkıyor. ADOB sanatçıları, prömiyer için hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Klasik bale tarihinin en önemli üç eserinden biri olarak bilinen ‘Giselle’, Ankaralı seyircinin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Eser, 24 Mart’taki prömiyerle seyirciyle buluşacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından sahneye konan eseri, Zeynep Sunal Öngün yönetiyor. Öngün, 1998 yılında ‘Giselle’ rolünü kendisinin oynadığını belirtti. Bu rolün her kadın dansçının hayali olduğunu ifade eden Öngün, Giselle’i ilk kez 2008 yılında yönettiğini ve şimdi ikinci kez seyircinin karşısına çıkmaya hazırlandıklarını aktardı. Ankaralı seyircinin uzun bir süredir klasik bale eseri beklediğini belirten koreograf, Başkentli izleyicilerin baleye büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

ADOB’ta klasik bale zamanı

Haberin Devamı

UZUN SÜREDİR YAPMADIK

Uzun süredir klasik bale yapmadıklarını belirten ADOB Bale Başkoreografı Hakan Odabaşı, “Hem seyirci olarak hem de klasik bale topluluğu olarak böyle bir klasik baleye ihtiyacımız vardı. Yeni dansçılar içinde klasik bale yapmayan sanatçılar var. Yeni dansçılar için bu eser oldukça önemli” dedi. Esere büyük bir ilginin olduğunu anlatan Odabaşı, ilk dört temsilin biletlerinin satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendiğini söyledi. Odabaşı, Ankara izleyicisine ilgileri için teşekkür etti.

AŞKIN YÜCELİĞİNİ VURGULUYOR

Giselle, kırsal yaşam biçimi ile olağan dışı dünyayı bir arada işleyen, aşkın yüceliği ve tutkunun vazgeçilmezliğini vurgulayan romantik balenin en önemli birkaç yapıtından biri. Eserde Giselle rolünü Özge Başaran üstleniyor. Albrecht rolünde Eren Keleş, Myrtha rölünde Özge Onat ve Hilarion rolünde Emre Güler izleyicinin karşısına çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!