ADOB’dan sezon vedası

Güncelleme Tarihi:

ADOB’dan sezon vedası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2019 09:42

Ankara Devlet Opera ve Balesi (DOB) orkestra şefliğini Naci Özgüç’ün üstlediği gala konseriyle sezona veda etti. Konserin sonunda bütün solistler birlikte sahneye çıkarak, ‘Dağ Başını Duman Almış’ marşını seyircilerle birlikte seslendirdi.

Haberin Devamı

2018-2019 sanat sezonunda kapalı gişe eserler sergileyen Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Congresium’da orkestra şefliğini Naci Özgüç’ün üstlediği gala konseriyle sezona veda etti. Konserde Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan, ‘Canta pe’me’, ‘Celeste Aida’ gibi opera eserlerinin yanı sıra Türk müziğinin sevilen şarkılarından ‘Kerimoğlu Zeybeği’ ve ‘Nazende Sevgilim’i seslendirdi. Konserde ayrıca, Grand Prix ödüllü Görkem Ezgi Yıldırım, dünyanın önemli sahnelerinde yer alan mezzosoprano Ferda Yetişer, üç Grammy ödülü sahibi Bülent Bezdüz, Arnavutluk’taki 17. Uluslararası Maire Kraja Şan Yarışması’nda üçüncülüğü elde eden Faik Mansuroğlu da sahnede aldı. Konserin sonunda solistler birlikte sahneye çıkarak, ‘Dağ Başını Duman Almış’ marşını seyircilerle birlikte seslendirdi. 

Haberin Devamı

YAZ AYLARI DOLU DOLU

DOB Genel Müdürü Karahan 2019 yazında gerçekleştirilecek uluslararası festivaller ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Opera ve bale temsillerinde seyirci ve hasılat açısından önemli artışlar sağladıklarına dikkat çeken Karahan, “Opera ve bale festivallerimizde izleyicimizle buluşurken, bir taraftan ciddi sayıda turisti de temsillerimizde misafir etmeyi hedefliyoruz” dedi. Karahan, yaz boyunca Bodrum’un birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını bildirerek, Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 17’ncisinin yanı sıra Bodrum Konserleri’ni de izleyiciyle buluşturacaklarını söyledi.

TROYA YAZ FESTİVALLERİNDE

ADOB’un bu sezon izleyici ile buluşturduğu Troya operası, 10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında 6-7 Temmuz’da İstanbul’da, 26. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında ise 16 Eylül’de Antalya’da izleyici ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!