A.Gücü’nden kritik hamle

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nden kritik hamle
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 14:44

Yeni sezon çalışmalarına kaleci Korcan Çelikay ile anlaşarak başlayan Başkent ekibi, Canteros, Orgill, Kulusiç ve Pazdan’ın alacaklarına yönelik ödeme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Süper Lige döndükten sonraki ilk sezonunu 40 puanla 13. sırada tamamlayan Ankaragücü, sözleşmesi süren oyuncuları takımda tutabilme adına kritik bir adım attı. Sarı-lacivertliler; Hector Canteros, Ante Kulusiç, Dever Orgill ve Michal Pazdan’ın maaşlarına yönelik olarak ödeme yaptı ve ilk etapta bu oyuncuların serbest kalmalarının önünü kesti. Ankaragücü’nde alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle maçlar devam ederken, Bruje Djedje, Ricardo Faty, Tiago Pinto ve Thibault Moulin, sözleşmelerini tek taraflı feshederek, kulüpten ayrılmıştı. Başkent ekibi, iç transferde kaleci Korcan Çelikay ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalarken, devre arasında yönetimden izin isteyip, çalışmalarını tek başına sürdüren Yalçın Ayhan’ın yanı sıra, Alihan Kubalas ve İlhan Parlak gibi isimlerle yeniden masaya oturmaya hazırlandığı öğrenildi. Konyaspor’dan kiralık olarak ara transferde Ankaragücü’ne gelen Moke, eski takımına döndü. Ankaragücü’ne devre arasında katılan Jamaiaklı golcü Dever Orgill’in, Süper Lige yükselen Denizlispor ile bir başka Ege temsilcisi Göztepe’nin yakın markajında olduğu belirtiliyor.

BOYD VE KİTSİOU’YU İKNA TURLARI

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, ara transfer döneminde Beştepe’ye gelen Yeni Zelandalı Tyler Boyd ve Yunan futbolcu Kitsiou’nun yeni sezonda sarı lacivertli formayı giymesi için girişimlere başlayacaklarını söyledi. Yiğiner, 2 oyuncunun menajerleri ile görüşeceklerini ve takımda kalmaları için ikna etmeye çalışacaklarını söyledi. Sözleşmesinin sürdüğü Portekiz ekibi Guimaraes’te herkesi sevdiğini söyleyen Boyd, “Benim için özel bir yer. Ancak her an başka olasılıklarda gündeme gelebilir. Transfer sezonunda neler olabileceğini heyecanla bekliyorum” açıklamasında bulundu. Ankaragücü’nde büyük destek gördüğünü ve Teknik Direktörü Mustafa Kaplan’ın kendisine saha içinde özgürlük tanıdığını ifade eden Boyd, “Neredeyse her maçta 90 dakika oynuyordum. Herkes işimi iyi yapmam konusunda destek veriyordu. Açıkcası arkamda harika bir takım vardı. Yeteneğimi kullanmama katkı sağladılar” diye konuştu.

SATILACAK DİYE BİR TEHLİKE YOK

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, 2016 yılında kurulan Ankaragücü Futbol AŞ’nin durumu ile ilgili de açıklamada bulundu. Futbol AŞ’nin 20 milyon sermaye ile Ankaragücü’nün kurtuluşu için kurulduğunu ancak ilgi görmediğini belirten Mehmet Yiğiner, “Satılan hisselerin büyük bölümünü alıp o işi dondurduk. Hisselerin yaklaşık yüzde 70’i MKE Ankaragücü Spor Kulübü Derneği’nde. Yani Ankaragücü satılacak falan deniyor ama öyle bir tehlike yok. Eğer ileride birileri gelip yüklü bir yatırım yaparsa yeniden yaşama geçebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!