A.Gücü’nde Diyadin dönemi

Güncelleme Tarihi:

A.Gücü’nde Diyadin dönemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2019 16:03

Sezon başı çalışmalarını Aykan Atik ile yapan, ligin ilk üç haftasında sahaya Adnan Erkan yönetiminde çıkan sarı-lacivertliler, Başkentin yakından tanıdığı isimle bir yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Süper Ligin üç haftasını 5 puanla 6. basamakta geçen Ankaragücü, Teknik Direktörlük görevine, Metin Diyadin’i getirdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine başkan Mehmet Yiğiner ve Metin Diyadin katıldı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Metin Diyadin, “Ankaragücü gibi güçlü bir camiaya geldiğim için çok mutluyum. Üzerimizdeki sorumluluğu biliyoruz. Umarım ateşli taraftarımızın desteği ile Ankaragücü’müzü hak ettiği yerlere getiririz” ifadelerini kullandı. Başkan Mehmet Yiğiner ise “Deneyimli teknik direktör Metin Diyadin ile 1 yıllık anlaşma sağladık. Camiamıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

YASAK KALKMADI ADAYLAR AZALDI

Ankaragücü yönetimi, taraftarın merakla beklediği transfer yasağını kaldıramazken, teknik kadro konusunda çalışma yürütüp bunu sonuca bağladı. Bu süreçte, Ertuğrul Sağlam, Hakan Keleş, Fatih Tekke gibi isimler gündeme gelirken, Başkent ekibinin yönetimi Metin Diyadin üzerinde karar kıldı ve Başkentin yakından tanıdığı isme görevi verdi. Sezon başındaki yapılanmada, Aykan Atik ve ekibini futbolcu izleme komitesi olarak tanıtan sarı-lacivertliler, Ankara ve Erzurum’daki hazırlık kampını, Atik yönetiminde tamamladı. Gençlerbirliği ile oynanan TSYD Ankara Kupası maçında takımın başında sahaya çıkan Atik ile teknik direktörlük sözleşmesi imzalanmadı. Ankaragücü’nde sportif direktör olarak görev yapan Adnan Erkan, sezon başladıktan sonra Konyaspor ve Kayserispor maçlarında sahaya teknik sorumlu olarak çıkıp takımı idare etti. Kurallar gereği bu durum sadece 2 maçla sınırlı tutulurken, Ankaragücü, gelecek cezaya rıza gösterip, Kasımpaşa maçına da Adnan Erkan yönetiminde çıktı. Kasımpaşa maçı 1-0 kazanılırken, hemen ardından Ankaragücü yönetimi bu konuya el atıp, Metin Diyadin ile anlaştı.

Haberin Devamı

GENÇLER’İN KAPTANLIĞINI YAPTI

Futbolculuk döneminde, Gençlerbirliği’nde yaklaşık 10 yıl forma giyen ve uzun süre kaptanlık yapan Metin Diyadin ayrıca, Denizlispor, Fenerbahçe, Göztepe ve Kayserispor’da oynadı. Diyadin, Trabzonspor’da yardımcı antrenör olarak çalışırken, Gençlerbirliği, Gençlerbirliği Oftaş, Orduspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor, Çaykur Rizespor, Orduspor, Göztepe, Gaziantep BŞB ve Giresunspor’da teknik direktör olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

A.Gücü’nde Diyadin dönemi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!