99 yıl sonra aynı heyecan

Güncelleme Tarihi:

99 yıl sonra aynı heyecan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2018 17:27

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99. yıl dönümü etkinlikleri Anıtkabir’de başladı. Ankara Valisi Vasip Şahin ve beraberindeki heyetin Anıtkabir ziyaretinin ardından Dikmen’de tören düzenlendi.  Seymenler, Atatürk’ü 99 yıl önce karşıladıkları Keklikpınarı’nda gösteri sundu.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Şahin ve beraberindeki heyet ile Seymenler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Şahin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Şahin, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, yazdıklarını okudu.
Şahin, deftere şunları yazdı:
"Büyük Atatürk, milli mücadeleyi başlatmak üzere Ankara'ya gelişinizin 99'uncu yıl dönümünde, modern Türkiye'nin başkentinin il yöneticileri olarak huzurunuzdayız. Dikmen sırtlarına adım attığınız gün, önderliğinizde başlatılan milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olma konumuyla, aziz milletimizin geleceğe yürüyüşünde tarihi bir misyon üstlenmiş olan Ankara, stratejik kararların alınmasına, devletin temel kurumlarının teşkiline ve Cumhuriyetin ilanına ev sahipliği yapmıştır.

SAYILI BAŞKENTLER ARASINDA

Haberin Devamı

Bu onuru layıkıyla ve hakkıyla taşıyan başkent Ankara, geçen zaman zarfında ülkemiz ve milletimizin büyüklüğüne yakışır bir ilerleme göstermiş, hepimizi gururlandıran modern bir çehreye kavuşmuş, dünyanın sayılı başkentleri arasında yerini almıştır. Birlik ve beraberlik ruhuyla, milli mücadelede hiç tereddüt etmeden yanınızda yer alan Ankaralılar, bugün de vatanımızı ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışma azim ve kararlılığındadır. Ruhunuz şad olsun."

DESTANSI MÜCADELENİN MEŞALESİ DİKMEN’DE YANDI

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99’uncu yıl dönümünde, kente ilk geldiğinde ilk karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda tören düzenledi. Törden konuşan Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımı atılan milli mücadelenin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Heyet-i Temsiliye üyeleriyle Ankara’ya gelişiyle büyük bir bağımsızlık yürüyüşüne dönüştüğünü belirtti. Ankara’nın modern Türkiye’nin kuruluşuna ev sahipliği yaptığını dile getiren Kurnaz, şunları söyledi:
“Atatürk ve arkadaşlarını büyük bir coşkuyla karşılayan Ankaralılar, milli birliğin en güzel örneğini sergileyerek, milletimizin hür yaşama konusundaki kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Dikmen sırtlarında yakılan bu meşaleyle Ankara, Kurtuluş Savaşı’nın karargahı olmuş, destansı mücadelenin yaratıldığı merkez haline gelmiştir. Modern bir başkent olma yolunda Ankara’nın gelişimini kesintisiz sürdüreceğine yürekten inanıyorum.”

BÜYÜK LİDERİN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜ

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin de 99 yıl önce olduğu gibi bugün de Dikmen sırtlarında bulunduklarını ifade ederek, “Çünkü biz değerlerine sahip çıkan, tarihini unutmayan bir milletiz. Geçmişten aldığımız güçle geleceğimizi şekillendiriyoruz” diye konuştu. Gökşin, 27 Aralık 1919’da Atatürk’ün Ankara’ya gelerek halkı ve şehri şereflendirdiğini, büyük liderin ileri görüşlülüğü ile başkentin bugünlere geldiğini vurgulayarak, “O günlerden bugünlere tek derdimiz vatan, tek gayemiz millet oldu. Esaret ve zulüm karşısında her zaman dik durduk. Dik duruşumuzdan taviz vermeden yolumuza devam etmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu. Gökşin, 99 yıl önce vatanı emanet eden ecdadı minnetle yad ederek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Ankara Kulübü Derneği Metin Özarslan’ın konuşmasının ardından Seymenler gösteri sundu. Etkinliğe, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral ile seymen dernekleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!