95. yıl coşkusu

Güncelleme Tarihi:

95. yıl coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2018 17:40

Ankara’nın başkent oluşunun 95’inci yıl dönümü, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı yönetebileceği güvenli bir merkez olarak seçtiği Ankara’nın başkent oluşunun 95’inci yıl dönümünü, coşkuyla kutladı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde 5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Türk Dünyasının Başkenti Ankara’ konseri büyük beğeni topladı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Ülkelerin başkentleri o ülkenin simgesidir. Ülkeler başkentleriyle anılır, markalaşır. Ankara bu anlamda çok zaman kaybeden, hak ettiği değeri görmeyen bir başkent konumunda. Ben en çok bu duruma üzülüyorum. Bence; Ankara’ya hizmet etmek ibadettir. Ankara sadece Ankara’da oturanların değil, her yurttaşımızın üzerine titremesi gereken, koruması gereken bir şehirdir” dedi.

ANKARA’YA DEĞER KATANLARA PLAKET

Programda; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan her yıl olduğu gibi bu yıl da spordan sanata, yayıncılıktan turizme, eğitimden ekonomiye 10 farklı kategoride Ankara’ya değer katanlara teşekkür plaketlerini verdi.

Haberin Devamı

* Ankara Kulübü seğmenleri gösterisiyle başlayan konserde, Balkanlar ve Türk dünyasından gelen sanatçılar, hem kendi dillerinde, hem de Türkçe şarkılar söyledi.

* Kazakistanlı bir tasarımcının ‘Hanım’ adlı defilesi geceye renk kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!