8 yıl bekledi bayramda kavuştu

Güncelleme Tarihi:

8 yıl bekledi bayramda kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 14:14

Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli astsubay Erdal Yaylacı, 11 yıl böbrek yetmezliği ile mücadele etti.

Haberin Devamı

Yaylacı, 8 yıl diyalize girdikten sonra Kurban Bayramı’nın ilk gününde beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan kişiden alınan böbrekle sağlığına kavuştu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen böbrek nakli sonrasında sağlığına kavuşan Erdal Yaylacı, diyaliz sürecinin sona ermesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın üç günü diyalize girmek zorunda kaldığını ifade eden Yaylacı, hastalığının üzerinde oluşturduğu stresten kurtulmak için doktor kontrolünde her gün bir saat spor yaptığını anlattı.

SABAHA KARŞI HABER GELDİ

Yaylacı, Kurban Bayramı’nın ilk günü sabaha karşı nakil için hastaneden gelen telefonunu açmakta zorlandığını dile getirerek, şöyle konuştu: “Sabaha karşı telefonum çaldığında önce telefonun alarmı zannettim. Geç saatte telefon gelince tedirgin oldum ve kötü bir haber alacağımızı düşündüm. Doktorumuz böbrek bulunduğunu ve iki saat içinde testlerin yapılması için hastanede olmamız gerektiğini söyledi. O an nasıl yola çıktık, iki saat içinde hastaneye nasıl geldik hayal gibi hatırlıyorum. Bayramda nakil olmasaydım, Kurban Bayramı’nın ikinci günü diyalize girecektim.”

AMELİYAT GÜN BOYU SÜRDÜ

Haberin Devamı

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tahir Özer, bayram sabahı organ bağışından haberdar olduklarını ve nakil ekibinin hemen hazırlıklara başladığını anlattı. Bayram sabahı erkenden hastaneye geldiklerinde dört aday hastanın olduğunu ifade eden Özer, şunları kaydetti: “Nakil için en uygun hastamızın eski bir bordo bereli olması, vatan hizmetinde çalışması bizi ayrıca mutlu etti. Nakil sürecinin bitmesi öğle saatlerini buldu. Akşam saatlerinde ameliyatı bitirdik. Bayram bizim için çok daha büyük bir anlam kazanmış oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!