750 can dosta baba oldu

Güncelleme Tarihi:

750 can dosta baba oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2018 14:32

Ankara'da yaşayan Volkan Koç isimli hayvansever, 7 yıldır “çocuğum” dediği 750 sokak köpeğine bakıyor.

Haberin Devamı

Kendisini sokak köpeklerine adayan hayvansever Volkan Koç, İmrahor Viyadüğü'ndeki ormanlık alanda oluşturduğu ‘Patiliköy’ isimli yaşam alanı ile can dostların kalacak, yiyecek ve sevgi ihtiyaçlarını karşılıyor. Kamuda sözleşmeli olarak gece çalışan Koç, yedi yıldır sabah iş çıkışında, civardaki restoran ve lokantaları gezerek köpekler için yemek topluyor. Köpekler için kalacakları kulübeler de yapan Koç, serüveninin “Yağmurda, karda ıslanıyorlardı, sırılsıklam oluyorlardı. Onları düzenli besleyen kimse yoktu, koruma altına alacak birileri gerekiyordu” düşüncesi ile başladığını aktarıyor. Koç özetle şu bilgileri verdi:

BOŞ ZAMANIMI EVLATLARIMA AYIRDIM

Köpekleri her gün düzenli olarak besliyorum, en önemlisi onlara sevgimi veriyorum. Çünkü onlar sevgi olmadan yaşayamaz. Yaklaşık 13 yıldır devlet kurumunda çalışıyorum. Birer gün arayla işe gittiğim için boş zamanım çok oluyor. Boş zamanlarımın hepsini bu patili evlatlarımıza ayırıyorum.

Haberin Devamı

750 can dosta baba oldu

EN BÜYÜK SIKINTI YEMEK PROBLEMİ

En büyük sıkıntım, yemek problemi. Sabahları işten çıktığımda restoranları gezip yemek artıklarını topluyorum. Onun haricinde burayı bilen hayvanseverlerin mama bağışıyla burayı döndürmeye çalışıyorum. Onların koruyucusu, babası oldum. Bir baba nasıl evlatlarına sahip çıkıyorsa, ben de evlatlarıma sahip çıktım. 7 yıldır bir gün bile onları aç bırakmadım.”

EN ÇOK SEVGİYE AÇLAR

Maddi olarak hiçbir şekilde yardım talep etmediğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti: “Hiçbir şey gönderemiyorlarsa dahi gelip, buradaki evlatları sevmelerini istiyorum. Onlar en çok sevgiye açlar. Bize mama yardımı yapmak isteyenler Facebook'ta 'hayvan kurtarıcısı volkan koç' sayfamızdan ve Instagram'daki 'volkankocpatilikoy' hesabından bizi takip edebilirler, buradaki canlara hediye gönderebilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!