40 yıllık hatıralar kitaba dönüştü

Güncelleme Tarihi:

40 yıllık hatıralar kitaba dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2019 16:24

Eski Ankara Valisi Kemal Önal’ın, meslek hayatındaki tecrübelerini ve anılarını kaleme aldığı ‘Kırk Yıl Yedi Ay-Bir Valinin Hatıraları’ isimli kitabın tanıtım kokteyli ve imza günü, önceki gün Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Önal’ın 40 yıllık meslek hayatını anlattığı kitabının tanıtımına Önal’ın ailesi, sevenleri, çok sayıda bürokrat ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da katıldı. Tanıtım kokteylinde konuşan Önal, “İyi ki bu kitabı yazmışım. Çünkü bu kadar büyüğümü, akranımı ve arkadaşlarımı bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyorum. ‘Kitap yazmak da nereden çıktı’ diyeceksiniz, anılarını yazan büyüklerimizi gördükçe her bürokratın bir şeyler yazmasını önemsemişimdir. Fakat bir türlü fırsat bulamamıştım. Yazmaya başladım ama derli toplu bir şey değildi, en sonunda da bunu toplamaya çalıştık. Eşimin de bunda büyük emeği oldu. Yaşantımda karşılaştığım, ilginç olduğunu düşündüğüm şeyleri yazdım” ifadelerini kullandı.

40 yıllık hatıralar kitaba dönüştü

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ DE YAPTI

Birçok ilçede kaymakamlık yapan, Mülkiye Başmüfettişliği, İçişleri Bakan Danışmanlığı, Personel Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde de bulunan tecrübeli bürokrat Önal, Kırklareli, Kocaeli, Adana Valiliği’nin ardından 2001-2003 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü görevi’ni yürüttü. 2004-2010 yılları arasında yaptığı Ankara Valiliği görevinden kendi isteğiyle emekli oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!