4 yaşında 3 kişiye hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

4 yaşında 3 kişiye hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 14:05

Yozgat'tan Kurban Bayramı tatili için Sivas'taki dedesinin yanına giden ve yaklaşık 1 hafta önce geçirdiği kazada hayatını kaybeden 4 yaşındaki Turan Engin Çetin’in organları üç kişiye hayat verecek.

Haberin Devamı

Muzaffer ve Nazmiye Çetin çifti, çocuklarının organlarını bağışladı. Başkent Üniversitesi’nden Sivas’a giden ekip Engin'den alınan karaciğer ve böbrekleri Ankara'ya getirdi. Sivas Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Gülseren Apak, “Ulusal Koordinasyon Merkezi’ne bilgi verildi ve organ ihtiyacı olan hastalar belirlendi" dedi.

ANKARA’DAN EKİP ALDI

Minik Engin’in karaciğeri ve 2 böbreğinin Ankara'dan gelen ekip tarafından çıkartıldığını kaydeden Apak, “Organlar hastalara nakilleri yapılacak. 4 yaşındaki çocuğumuz sayesinde üç kişinin hayatı yeniden devam etmiş olacak. Birilerinin hayatı çocuğumuz sayesinde kurtulmuş olacak. Aile 'Çocuğumuzu kaybettik ama birileri tekrar hayata dönsün' dedi. Amaçları buydu" dedi. Başkent Üniversitesi’ Öğr. Üyesi Dr. Aydıncan Akdur da karaciğer ve bir böbreğin Ankara'da bekleyen hastalara nakledileceğini, diğer böbreğin nakledileceği hastanın henüz belirlenmediğini aktardı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!