3 milyarlık yatırım çözüm bekliyor

Güncelleme Tarihi:

3 milyarlık yatırım çözüm bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 14:39

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) yanında ara ürün üretmek için yatırım yapmak isteyen 15 farklı toplu işyeri kooperatifi, sahip oldukları araziler için ‘Sanayi Amaçlı İmar Planı’ çıkarılmasını talep ediyor.

Haberin Devamı

Kahramanankazan ile Sincan sınırında bulunan arazide bir araya gelen kooperatif başkanları, “3 milyon metrekare kapalı fabrika yapımı ve alt yapı yatırımı için de 3 milyar TL’lik bütçenin finansman kaynağını sağlamış durumdayız. Satın aldığımız bu arazilerde sanayi imarı kararı alınırsa asgari 50 bin, azami 100 bin kişi istihdam etmeyi hedefliyoruz” dedi. Üst birlik kurmaya hazırlandıklarını da belirten Hangar Toplu İş Yerleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kara, Başkentliler Toplu İş Yerleri Kooperatifi Başkanı Necdet Mollaoğlu ile Yurt Savunma Sanayi ve Toplu İş Yerleri Kooperatifi Başkanı Ali Yıldızbaş, şunları söyledi:
HAB İÇİN ARA ÜRÜN ÜRETECEĞİZ

“Bizler Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) bölgeye kurulmasıyla sanayi bölgesi olacağına inanarak destek olacak ara ürünler üretecek ve OSTİM, İvedik, Şaşmaz ve Saray sanayi bölgelerinde büyümek isteyen sanayicilerin bir araya gelerek kurmuş olduğu kooperatifleriz. Yatırım yapmak istediğimiz yaklaşık 9 bin 500 dönümlük alan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize sanayi (HAB) ve TAI bitişiğinde, Kazan Saray Sanayi karşısında bulunuyor.
100 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Haberin Devamı

Başta Yurt Savunma Sanayi ve Toplu İşyerleri Kooperatifi, Hangar Toplu İşyerleri Kooperatifi, OSB Sanayi ve İşadamları, Balveren Toplu İşyerleri Kooperatifi, Başkentliler Toplu İşyerleri Kooperatifi, MİTAŞ ve 15 ayrı kooperatif ile yaklaşık 4 bin üye sanayici, bir araya gelerek bahse konu arazide yüzde 70’ini 2012 yılından itibaren öz kaynaklarımızla takribi 350 milyon TL arsa yatırımı gerçekleştirdik. 3 milyon metrekare kapalı fabrika yapımı ve alt yapı yatırımı için de 3 milyar TL’lik bütçenin finansman kaynağını sağlamış durumdayız. Satın aldığımız bu arazilerde sanayi imarı kararı alınırsa asgari 50 bin, azami 100 bin kişi istihdam etmeyi hedefliyoruz.
DESTEK İÇİN TALİMAT BEKLİYORUZ

Bahsettiğimiz arazideki iki parselin toplam alanının 7 bin dönüm olduğu düşünülürse ve bunların yüzde 90’ı el değiştirerek yüzlerce ortağı olan bu alanlarda zaten tarım yapma imkanı kalmamıştır. Problemlerimizin çözümü için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız, Ankara Valimiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımızdan konunun incelenerek, başta, kamu yararı kararı alınmasını daha sonra da Sanayi amaçlı İmar Planı’nı desteklemeleri hususunda talimatlarını bekliyoruz. Bizler arsamızla, fabrika yapacak paramızla hazırız. Yeter ki problemlerimiz çözülsün önümüz açılsın istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!