2’nci el eşyalar can dostlara mama oluyor

Güncelleme Tarihi:

2’nci el eşyalar can dostlara mama oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2019 15:56

Hayvan Kurtarma Derneği’ne bağışlanan eşyalar, Çayyolu’nda kurulan pazarda satılıyor. Elde edilen gelir de barınakta yaşayan hayvanların tedavi ve mama masrafları için kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da, sokak hayvanları için faaliyet gösteren Hayvan Kurtarma Derneği, can dostlar için yapılan bağışlar azalınca farklı bir kampanya başlattı.
Dernek, kendilerine bağışlanan eşyaların Anadolu Antikacılar Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından her ayın üçüncü pazar gününde Çayyolu’nda kurulan antika pazarında satışını yapıyor. Buradan elde edilen gelir, derneğe ait barınaktaki 455 köpeğin tedavi ve mama masraflarında kullanılıyor. Gönüllülerden gelen ikinci el eşyaları pazarda sattıklarını belirten Hayvan Kurtarma Derneği gönüllülerinden Zeynep Uygurer Yetkinbal, bu faaliyetle ilgili şunları söyledi:

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

“Gönüllülerimiz kullanmadıkları eşyaları bize bağışlıyorlar. Biz de bunları pazarda satarak dostlarımızın mama ve veteriner masraflarını karşılıyoruz. Kişisel hijyene girmeyen, mutfak ve süs eşyası, aksesuar, çanta, kıyafet, elektronik eşya, kitap gibi her türlü eşyayı kabul ediyoruz. Bağışta bulunmak isteyen, satışa destek olmak isteyenlere de kapımız her zaman açık.

Haberin Devamı

REKLAM YÜZÜMÜZ RODİN

Ayrıca reklam yüzümüz haline gelen Rodin’imiz var. Rodin’in Instagram hesabından duyurularımızı yapıyoruz ve eşya talep ediyoruz. Derneğimiz Rodin’i bulduğunda sokağa terk edilmiş bir çocuktu. Şiddet nedeniyle travma geçiriyordu ve çok hastaydı. Hemen kliniğe aldık, tedavisinin ardından da merkeze geldi. Biz de merkezin bir etkinliğinde tanıştık onunla, evlat edindik. Çok tatlı bir yol arkadaşı oldu bize.”

MAMALAR ÇOK PAHALI

Son dönemde gelirlerinin azaldığını da kaydeden Zeynep Uygurer Yetkinbal, “Hem mamalar çok pahalı hem de bağışlarımız çok azaldı. Bu nedenle böyle bir kampanyaya başladık. Tabii ki 455 köpeğin masrafını düşününce yetmiyor, nakit akışımız için önemli” dedi.

BAKMADAN GEÇME!