2 bin eser sergilenecek

Güncelleme Tarihi:

2 bin eser sergilenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 15:11

Geçtiğimiz yıllarda ulusal ve uluslararası çağdaş sanat eserlerini Ankaralı sanatseverlerle buluşturan Art Ankara, 2 bini aşkın eseri koleksiyonerler ile sanatseverlerin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Uluslararası düzeyde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı, 26 ülkeden 550 sanatçı ile 2 binin üzerinde eseri Başkentli sanatseverlerle buluşturacak. ATİS Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinlikte dünya ve Türkiye’den birçok sanatçı, galeri ile müzenin koleksiyonundan oluşan eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 15-18 mart tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleştirilecek fuarda resimden heykele, seramikten fotoğrafa, enstalasyon ve kavramsal birçok sanat eseri sergilenecek. Etkinlikte, 100 galeri ile sanatla ilgili kurum, kuruluş ve sanat inisiyatifleri yer alıyor.

MEKSİKA’DAN İZLANDA’YA

Uluslararası arenada yerini alan Artankara, yabancı katılımcı yelpazesini genişletti. Bu yıl Türk katılımcıların yanı sıra Güney Kore, İtalya, İngiltere, Avusturya, Fransa, İran, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan, Macaristan, Rusya, Makedonya, Kazakistan, Irak, İran, İzlanda, Meksika, Norveç, Çin, Ermenistan, Yugoslavya, Estonya, Özbekistan, Kanada, Almanya ve Gürcistan’dan galeriler, sanatçılar ve koleksiyonerler de Ankara’da olacak.

Haberin Devamı

MÜZELERE ÜCRETSİZ GEZİ

Bu sene fuarın paralel etkinlikleri kapsamında 15-18 Mart tarihleri arasında tüm fuar ziyaretçileri Mustafa Ayaz Müzesi, Erimtan Müzesi, Satranç Müzesi, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Müze Evliyagil ile Rahmi Koç Müzesini ziyaret edebilecekler. Müze ziyaretleri için fuar alanından otobüsler kalkacak ve fuar giriş biletleriyle bu müzeler ücretsiz gezilecek.

ÖZEL ÇOCUKLAR RESİM YAPACAK

Ayrıca fuarda LÖSEV ve Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi sosyal sorumluluk projeleri yer alacak. Özel ihtiyaçları olan çocuklarla, sanatçılar bir araya gelerek beraber resim yapacak. Fuar kapsamında 4 gün boyunca Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinin katılacağı söyleşi, konferans ve çalıştay sanatseverler tarafından takip edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!