17 yıllık hasret

Güncelleme Tarihi:

17 yıllık hasret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2019 09:43

Ankaragücü, Süper Ligin dengelerinin değiştiği haftada, Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, rakibini deplasmanda en son 2001-2002 sezonunda yenerken, o dönem teknik ekibin içinde yer alan Mustafa Kaplan, bugünkü mücadelede takımının başında olacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında bugün Beşiktaş ile zorlu bir maça çıkacak. 36 puanla tehlikeli bölgenin üzerinde bulunan sarı-lacivertliler ile şampiyonluk yarışına ortak olmayı hedefleyen siyah-beyazlılar arasındaki mücadele Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Halil Umut Meler yönetecek.
Ankaragücü ile Beşiktaş arasındaki rekabet, resmi kayıtlara göre 1936-37 sezonunda başladı. Milli Küme, Türkiye Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası olmak üzere iki takım, 119 kez karşılaştı. Bu maçlarda Beşiktaş’ın 81, Ankaragücü’nün 12 galibiyeti bulunuyor. 26 karşılaşma berabere sonuçlandı.Sadece Süper Lig karşılaşmaları dikkate alındığında, Ankaragücü ile Beşiktaş bugün 100. randevuya çıkacak. İnönü Stadyumu’nun yıkılıp yerine Vodafone Park’ın yapıldıktan sonra ilk müsabakasını yapacak olan iki ekip, Süper Lig’de daha önce 99 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda, Beşiktaş 67, Ankaragücü 8 galibiyet alırken, 24 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ İSTANBUL'DA ŞANSSIZ

Ankaragücü’nün Beşiktaş’a karşı deplasmandaki maçlarda, 2 galibiyeti bulunuyor. 52 maçı siyah-beyazlılar kazandı. Ankaragücü’nün deplasmanda Beşiktaş’a karşı galip geldiği karşılaşmalardan biri 1969-70 sezonunda, diğeri ise 2001-2002 sezonunda oynandı.
Ankaragücü’nün mevcut Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Sarı-lacivertlilerin Ersun Yanal döneminde Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşmada, teknik ekibin içindeydi. İstanbul’daki son galibiyette Yanal’ın yardımcısı olarak takımda görev alan Kaplan, Başkent ekibinin İstanbul’da Beşiktaş’a karşı oynadığı son müsabaka olan 2012-13 sezonundaki Türkiye Kupası karşılaşmasında da A.Gücü’nün teknik direktörlüğünü yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!