100. yıla başkanlardan büyük destek

Güncelleme Tarihi:

100. yıla başkanlardan büyük destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 09:29

Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’in ‘Asırlık Hazırlık’ manşetiyle köşesinde gündeme getirdiği 27 Aralık 1919 Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. Yıl dönümü ile ilgili ‘Her kesimin desteğiyle kutlanmalı’ çağrısına Ankara’daki belediye başkanlarından da destek geldi. Başkanlar ‘topyekün kutlama’ mesajı verdi. Başkanların 27 Aralık’ın 100. Yıl dönümü öncesi mesajları şöyle:

Haberin Devamı

HAKKIYLA YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: “Bize göre 27 Aralık günü, sadece ‘Atatürk’ün Ankara Gelişi’ adı altında birkaç etkinlikle geçiştirilecek bir gün değildir. Kurtuluş mücadelesinin, Meclis’in kurulmasının, Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in ilanının ilk adımı, fiili başlangıcıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle kucaklaştığı o gün, yokluklar içerisindeyken bile milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasını tüm dünyaya haykırdığı sürecin tohumudur. Bu nedenle, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi kutlamalarının hakkıyla yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda yetkin üniversitelerle, araştırmacılarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek programımızı hazırlıyoruz. Böylece 27 Aralık’ı Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurtuluşun kenti Başkent Ankara’ya yakışacak bir şekilde Ankara’nın tüm paydaşlarıyla ve hemşehrilerimizle birlikte kutlayacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kutlamaların hem lokomotifi hem de en büyük destekçilerinden birisi olacaktır.”

100. yıla başkanlardan büyük destek


CUMHURİYETİN HER YURTTAŞI BU COŞKUYA KATILMALI

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde Dikmen sırtlarında seymenlerin ve Ankara halkının coşkuyla karşılaması, Ankara’nın geçmişte de başka medeniyetlere başkentlik yapması, Ankara halkının Kurtuluş Savaşı’na destek olması, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkent olmasını sağlıyor. O günden bugüne de Ankara’nın Başkent olması, hemşehrilik beratının Atatürk’e verilmesi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişi konusunda kutlamalar yapılıyor. 27 Aralık’ın 100. yıl dönümü coşkuyla kutlanmalı. Başta Büyükşehir Belediyesi, valiliğimiz, ilçe belediyeleri her türlü katkıyı vermeli. Türkiye Cumhuriyeti’nin her yurttaşı bu coşkuya katılmalı. Sadece belediyeler değil Ankara’nın iş insanları, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve esnaf dernekleri, demokratik kitle örgütleri topyekün 100. yıla yakışır bir kutlama için hep birlikte çalışılmalı. Her zamankinden daha coşkulu bir şekilde kutlayacağımıza katkı yapılacağına inanıyorum.”

100. yıla başkanlardan büyük destek


ANKARA’NIN İLÇELERİNE YAYARAK KUTLAMALIYIZ

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı: “Bugünün(27 Aralık 1919) anlam ve önemine 100. yıla yakışır bir şekilde, Ankara’nın her bir köşesinde kutlanması çok önemli. Bu konuda herkese vazifeler düşüyor. Bu anlamda biz de belediye olarak Altındağ’da bu çalışmaların yapılması için arkadaşlarımızla hazırlıklara başlıyoruz. 27 Aralık’ın 100. yılı, Kurtuluş Savaşı mücadelemizin önemli noktalarından birisi. Ankara’nın başkent oluşunun mihenk taşlarından birisi. O bakımdan bu önemli dönüm noktasını en geniş şekilde kutlamak, gençlerimize, çocuklarımıza anlatmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu yönde yapılan her türlü çalışmayı da takdirle karşılıyoruz, biz de bu yönde çalışmalara başlıyoruz. Tek bir programla 100. yılın geçiştirilmemesi lazım. Merkezde ortak programı yapalım, destek oluruz. Ama bunu, Ankara’nın ilçelerine yayarak kutlamalıyız. Ankara’nın her köşesindeki çalışmalara memnuniyetle destek veririz.”

100. yıla başkanlardan büyük destek


HEP BİRLİKTE KUTLAMAMIZ LAZIM

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel: “El birliği içerisinde Ankara’nın hem başkent oluşunu, hem Atatürk’ün Ankara’ya gelişini 27 Aralık’ı coşkuyla kutlamamız gerekiyor. Başkent oluşunun yıl dönümü, istediğimiz noktada olmadı. 27 Aralık önemli bir tarihtir. Kurtuluş Savaşı’nın her ne kadar başlangıç noktası Samsun olarak görünse de, oradan buraya devam eden süreç içerisinde alınan kararlar Ankara’da o buluşmayla uygulanmaya başlanmıştır. Ankara’da oluşan o mücadele ruhu, milli ruh, çok daha güç kazanmış Kurtuluş Savaşı’nın alt yapısı oluşmuş mücadele verilmiş ve zaferle de sonuçlanmıştır. Atatürk’ümüzün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü olan 27 Aralık’ı bütün kamu kurum kuruluşlarıyla yerel yönetimlerle hep birlikte kutlamamız lazım. Ben de Etimesgut Belediye Başkanı olarak bu şehirde doğup büyüyen, bu şehirde görev yapan birisi olarak her zaman üzerime düşeni en üst seviyede yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

100. yıla başkanlardan büyük destek


ETKİNLİKLERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: “Atatürk, Ankara’ya geldiğinde Keçiören’e gelmiş ve Ziraat Mektebi’nde konaklamıştır. Karargâhtepe’den milli mücadeleyi yönetmiştir, milli mücadelenin merkezi Keçiören’dir. İlk genelkurmay karargâhı Keçiören’dedir. Bizler de bu anlamlı tarihi kutlayacak ve Keçiören’in tarihi misyonunu vurgulayacağız. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılı, Ankara Kulübü Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere Keçiören’deki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kutlanacak. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği’nin Ankara’daki kamu kurumu ve belediyelerle birlikte yapacağı etkinliklere de Keçiören Belediyesi olarak katkı sağlayacağız.”

100. yıla başkanlardan büyük destek


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!