AMASYA HABERLERİ MERKEZ HABERLERİ

Köylü kadınlar ramazan hazırlığı geleneğini sürdürüyor

DHA
29.04.2019 - 15:01Son Güncelleme :
DHA

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’nın Yuvacık köyünde kadınlar, ramazan ayı hazırlıklarını sürdürüyor. Yöreye özgü Amasya yağlısı, ekmek ve hamur işlerini, köyde imece usulü yaparak üreten kadınlar, asırlık geleneklerini de yaşatıyor.
Amaya'nın merkeze bağlı Yuvacık köyündeki kadınlar 100 yıllık ramazan hazırlığı geleneklerine devam ediyor. İmece yöntemiyle biraraya gelen kadınlar, yöreye özgü Amasya yağlısı, ekmek yaparak ramazan ayı hazırlıklarını yapıyor. Amasya’ya özgü olan yağlı, ekmek ve hamur işleri özel olarak hazırlanan odun ateşinde sac üzerinde pişiriliyor.
Geleneğin köyde uzun yıllardır sürdüğü anlatan Seniha Aylak, “Geçmişten günümüze gelen ramazan hazırlıklarına başladık. Ramazan öncesi her sene köylü kadınlarla birlikte, köyümüzün kadınları ile bu geleneği sürdürüyoruz. Geçmişten gelen bir şey şu an da Amasya yağlısı yapıyoruz” dedi.
'100 YILLIK GELENEĞİMİZ SÜRÜYOR'
Köylülerden Hacer Saka ise, “Ramazan hazırlıklarımız başladı. Köyümüzde kadınlarımızla birlikte imece usulü birbirimize yardım ederek, hamur işi yapıyoruz. Bu arada meşhur Amasya yağlımızı da yaparak 100 yıldır bu geleneği devam ettiriyoruz" diyerek, tüm İslam alemine ramazan ayının hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Merkez haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Merkez ilinden Köylü kadınlar ramazan hazırlığı geleneğini sürdürüyor hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 29 Nisan 2019 tarihinde saat 15 01’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Köylü kadınlar ramazan hazırlığı geleneğini sürdürüyor haberi güncellenecektir.

AMASYA NAMAZ VAKİTLERİ

22 Eylül 2019, Pazar
  • İmsak
    04:52
  • Güneş
    06:17
  • Öğle
    12:35
  • İkindi
    16:00
  • Akşam
    18:43
  • Yatsı
    20:02
Sayfa Başı