Aksaray'da Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda Çanakkale Zaferinin 104üncü yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 12:53

Aksaray'da Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY (DHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılı nedeniyle Aksaray Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Şehitlikte çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla ve saygı atışı ile başladı. Şehitlikte düzenlenen törende Somuncubaba Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Cihat Mut tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cihat Mut; “Bugün Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazıldığı Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmek için onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Birinci Dünya Savaşı’nı galip bitirmek isteyen ve gemileri ile Çanakkale boğazını aşıp İstanbul’u almak isteyen düşman kuvvetlerine karşı kahraman ordumuz İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale boğazında aylar boyunca devam eden bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 250 bin askerimizin şehit olduğu bu savaşlarda düşman donanmaları çok ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir.” dedi.

Aksaray Valisi Ali Mantı ise, ”Çok büyük mücadelelerden birisi Çanakkale zaferimiz. Çanakkale; Osmanlının son Cumhuriyetin ilk savaşıdır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe bu millet ilelebet yeryüzünde kalacaktır. Yeryüzüne adalet dağıtacaktır. Bu vatan için şehit olan tüm şehitlere Allahtan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Aksaray Şehitliği'nde düzenlenen törene Aksaray Valisi Ali Manti, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, İl Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ,  Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Şehitler ve Gaziler dernek başkanları, şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, protokol üyelerinin, şehit ailelerinin, öğrencilerin ve katılımcıların şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakmasıyla devam etti. Tören, şehitlerimizin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!