Aksaray, 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı çekmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Aksaray, 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı çekmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 14:29

Aksaray, 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı çekmeyecek

Haberin Devamı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Belediyesi ve DSİ iş birliğinde gerçekleştirilen İçme Suyu Projesi ile Aksaray 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı çekmeyecek.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’da 2050 yılına kadar içme suyu sıkıntısı yaşamayacağını belirterek, “Yılsonu itibari ile arıtma tesisindeki tüm işler bitirilecek ve tesis tam anlamıyla hazır hale gelecek. Kalite standartları çok yüksek olan tesisten çıkan kaliteli suyu, halkımız evindeki musluktan rahatça içebilecek.” dedi.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın da, ''Aksaray İçme suyu Projesi'nin  Aksaray il merkezinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak hazırlandı. Proje kapsamında toplam 51 kilometre uzunluğunda çelik ve HDPE boru iletim hattı, 33 bin metreküp kapasiteli 5 adet su deposu, 3 adet terfi merkezi ile 34 bin 560 m3/gün kapasiteli arıtma tesisi yapılacak. Projeye ilk olarak her biri saniyede 50 litre debiye sahip 6 adet kuyu açılması ile başlandı. Yeni açılan 6 adet kuyu ile mevcut Aratol Kuyusundan temin edilen sular, 2 bin 952 metre uzunluğundaki iletim hattı vasıtasıyla arıtma tesisine ulaştırılacak. İnşaatı devam eden “membran arıtma” tipindeki tesis, saniyede 400 litre ham suyu havalandırma yapısı, ön ozonlama, kartuş filtre, ultrafiltrasyon, ters ozmoz ve reminerilizasyon ünitelerinden geçirerek fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” esaslarına uygun hale getirecek. Arıtma tesisinde arıtılan sulara ilave olarak mevcut Bağlıköy Arsenik Arıtma Tesisi ile Helvadere Arsenik Arıtma Tesisinden gelecek olan sular, proje kapsamında yapılmakta olan isale hattı ve 5 adet yeni su deposu aracılığı ile şehir şebekesine iletilecek.'' 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!