Vali Tutulmaz'dan muhtarlara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Vali Tutulmazdan muhtarlara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 15:42

Vali Tutulmaz'dan muhtarlara uyarı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Valisi Mustafa Tutulmaz, köy muhtarlarını düğünlerde silahla rastgele ateş açılmaması konusunda uyararak, "Düğünlerde silah sıkmayı bitirmemiz gerekiyor" dedi.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya Vali Tutulmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutan vekili Albay Tamer Sert ile ilgili kurum müdürleri katıldı. Vali Tutulmaz, muhtarların sorunlarını dinleyerek, kurum müdürlerine çözüm konusunda talimat verdi.

Vali Tutulmaz, özellikle muhtarları düğünlerde silahla ateş edilmemesi konusunda vatandaşları uyarmalarını istedi. Tutulmaz, şöyle dedi:

"Bizim acımızdan önemli olan düğünlerde silah sıkma durumu var. Azaldı ama bazı köylerimizde inatla hala var. Onlar ne kadar inat ederse etsin bu düğünlerde silah atma olayı bitecek. Siz muhtarlar da bu olayın içerisinde olmanız gerekiyor. Hep beraber köylü-muhtar ve diğer kamu kuruluşlar el ele verip, bu ilkel davranışı bitirmemiz gerekiyor. Düğünlerde silah sıkmayı bitirmemiz gerekiyor. Daha geçen gün düğün kaynaklı istatistiğe bakmıştım. Bu yıl yaralanan ilimizde 8 kişi var. Düğün kaynaklı yaralanma. Ölüm yok ama yaralanma. Ölümcül bir yere gelmiş olsaydı demek ki olumsuz bir sonuçla karşılaşılacaktı. Biz bu konuda ısrarcıyız. Sizden de ısrarcı olmanızı istiyoruz. Bu konuda bizlere destek olmazsanız ve jandarmaya yardımcı olmazsanız biliniz ki oklar size doğru döner ve görevinizi yapmamış olursunuz. İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda genelgesi var. Bizim de genelgemiz var ve biz bu işe 1 yıl önce başlamıştık. Bu konuda ısrarcıyız. Olumsuz yönde taraf olursanız, gördünüz, jandarmaya ihbar etmediniz ya da düğün sahibini uyarmadıysanız biliniz ki suç işliyorsunuz. Muhtarlar kamunun genelgelerini uygulamak durumundadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!