Dinar'da Gaziler Günü töreni

Güncelleme Tarihi:

Dinarda Gaziler Günü töreni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2019 16:12

Dinar'da Gaziler Günü töreni

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Dinar'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Hasan Narin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Başmakçı İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Şemsettin İnce, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilcisi Cengiz Kartal, diğer protokol üyeleriyle şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.
Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemiyle ilgili Teğmen Emrullah Kalli konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryonun sahnelenmesi ve şiir okunmasıyla program sona erdi.
Gaziler Günü dolayısıyla Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Başsavcısı Selman Eskiler ve beraberindeki protokol üyeleri, Dinar Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Şubesi'ni ziyaret etti.
Kaymakam Selami Kapankaya ve beraberindekiler şehit yakınları ve gazilerin istek ve taleplerini dinleyip, sohbet etti.
Program kapsamında şehit aileleri, gaziler ve aileleri onuruna yemek verildi. Burada konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, "22 gün 22 gece sürekli devam eden bir savaş neticesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında Sakarya Meydan Muharebesi kazanıldıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilmesi sebebiyle 19 Eylül'de bu günü bütün gazilerimize hitaben Gaziler Günü olarak kutluyoruz. Tüm gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanındayız, devletimizin, gönlümüzün kapıları her zaman sizlere açıktır. Bütün kurum amirlerimizle yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!