Dinar depreminde yaşamını yitirenler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Dinar depreminde yaşamını yitirenler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 14:20

Dinar depreminde yaşamını yitirenler anıldı

Haberin Devamı

 

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- TÜRK Ocakları Dinar Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte 1995 depreminde yaşamını yitiren 94 vatandaş anıldı.

Dinar'da 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen ve 94 vatandaşın yaşamını yitirdiği Dinar depreminin 24. yıl dönümü dolayısıyla şube binasında anma etkinliği düzenlendi. Programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kuran tilaveti, Depremle ilgili slayt gösterisi, emekli öğretmen Raif Öztürk'ün konuşması ve günün anısına şiirler okunmasının ardından Türk Ocakları Dinar Şubesi'nin 2019 yılında yaptıkları ve 2020 yılında yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Şube Başkanı Hasan Alpars, "1 Ekim 1995 tarihinde Türkiye'de duyulan bir deprem yaşadık. Kayıtlarda 94 şehidimiz var. 250 civarında yaralımız, 14 bin üzerinde de Dinar ve çevresinde az, orta ve ağır olmak üzere hasarlı binamız tespit edildi. Dinar Türk Ocakları olarak tüm şehitlerimizi ve depremdeki şehitlerimizi unutmayacağız. Unutmadığımız için burada toplandık. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!