Afyonkarahisar'ın yarısı yeni kimliklerine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarın yarısı yeni kimliklerine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2018 12:20

Afyonkarahisar'ın yarısı yeni kimliklerine kavuştu

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü İlhan Eser, kentin yüzde 52'sinin yeni çipli kimlik kartlarını aldığını söyledi.

Afyonkarahisar'da yeni kimliklerin verilmeye başlanılmasının ardından İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü merkez ve ilçelerde çalışma yürütüyor. Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü İlhan Eser, Kızılören, Bayat ve Evciler'de yeni kimlik değişiminin tamamlandığını belirtirken, merkez başta olmak üzere diğer ilçelerde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Afyonkarahisar'da yeni kimlik alanların yüzde 52'yi geçtiğini aktaran Müdür İlhan Eser, "Müdürlük olarak özellikle merkezde ve ilçelerde yeni kimlik kartları değişimleri devam ediyor. İyi bir yol aldık kimlik değişiminde. Şu ana kadar Afyonkarahisar il genelinde ilçeler de dahil olmak üzere yüzde 52'sini değiştirdik. Yeni kimliklerin yanında pasaport ve ehliyet de vermeye başladık. 17 binden fazla ehliyet başvurusu oldu ve değiştirdik. Yine 7 bin 500 civarında pasaport başvurusu oldu ve değiştirdik. Müdürlük olarak sadece yeni cipli kimlik kartları değil, pasaport ve ehliyette de iyi bir çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımıza en kısa süre içerisinde yeni kimliklerini vermeye çalışıyoruz" dedi.

Özellikle yeni kimlik almayanlara değiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Müdür İlhan Eser, "Şu ana kadar Afyonkarahisar nüfusunun yüzde 52'sinin kimliklerini değiştirdik. Yani yarısından fazlası yeni kimliklerini aldı. Yeni kimliklerini almayan vatandaşlarımızın da bir an önce merkezdeler ise merkez nüfus müdürlüğümüze, ilçelerde ise ilçe nüfus müdürlüklerimize müracaat ederek yeni kimliklerini almalarını istiyoruz. Değiştirme süresi uzun diyerek vatandaşlarımız beklemesin ve yeni kimliklerini bir an önce alarak yanlarında taşımaya başlamalarını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!