AFAD gönüllüleri buluştu

Güncelleme Tarihi:

AFAD gönüllüleri buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2019 14:37

AFAD gönüllüleri buluştu

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da AFAD Gönüllüleri Buluşması yapıldı.
Toplumda afet bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yapan Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından gönüllü AFAD üyelerine yönelik AFAD Gönüllüleri Buluşması programı düzenlendi. Afyonkarahisar il merkezindeki termal bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ümit Kayacan, AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gülsün Ateş Doğan, daire müdürleri ve çok sayıda AFAD gönüllüsü katıldı.
Toplantıda konuşan AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen AFAD Gönüllülük Projesi'nin önemine değindi. AFAD'ın insan hayatını önceleyen bir hizmet ağı olduğuna dikkati çeken Buldan, "Bu projeyle afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sürece dahil edilmesi amacıyla, görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarının takip edilmesi hedeflenmiştir. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde teşkilatlar mevcut olsa da AFAD gönüllüleriyle daha geniş bir teşkilatlanmanın sağlanması öngörülerek proje daha çok insana kısa sürede müdahale etme imkanı sağlayacak. AFAD gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan sağlık, beslenme, psiko- sosyal destek, barınma, arama kurtarma gibi alanlarda yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışmaları sağlanacak ve toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir" dedi.
Konuşmaların ardından projeyle ilgili video gösterisiyle AFAD gönüllülerinin eğitim süreci ve görevlerine ilişkin sunum gerçekleştirildi. Programın sonunda ise kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri bünyesinde görevli AFAD üyeleriyle AFAD gönüllüleri birbiriyle tanışarak bir süre sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!