Başkanlığı kazandı okula palyaço getirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkanlığı kazandı okula palyaço getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 09:25

Başkanlığı kazandı okula palyaço getirdi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN'da, 1'inci sınıf öğrencisi Kasım Uçuk, seçim öncesi verdiği vaatti yerine getirerek palyaço getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereğince Toki İlkokulu 1'inci için yapılan sınıf temsilcisi seçiminde Kasım Uçuk, tarafından seçim vaatleri arasında bulunan palyaço sözünü seçimi kazanmasının ardından sözünü tutarak sınıfa palyaço getirdi.
Amaçlarının Cumhuriyetin demokrasi ile güçlenmesi olduğunu belirten sınıf öğretmeni Arzu Cingü,"Amacımız Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlenmesi öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturması, hoşgörü ve çocukluk bilincinin geliştirilmesi kendi kültürünü özümsemiş millet ve manevi değerlere bağlı nesillerin yerleştirilmesi; öğrencilere seçme ve seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılmasıdır. Bu kapsamda sınıf temsilcisi seçim için aday öğrenciler belirlendi. Her öğrenci tanıtım ve vaatlerinin videosunu çekip, sloganlar belirleyip pankartlar hazırladı sınıf vaatlerini anlattılar. Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren öğrencilerime teşekkür ediyor, sınıf temsilcimiz Kasım Uçuk'u seçimler öncesinde sınıfa palyaço getirme vaadini yerine getirdiği ve arkadaşlarının güvenini bir kez daha kazandığı için tebrik ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!