Başkan Kutlu: Aslımıza döndüğümüzde işlerimiz daha iyi olacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kutlu: Aslımıza döndüğümüzde işlerimiz daha iyi olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 13:41

Başkan Kutlu: Aslımıza döndüğümüzde işlerimiz daha iyi olacak

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, faiz oranlarının yükselmesine değinirken, "İnşallah aslımıza döndüğümüz zaman da işlerimiz de daha iyi olacak ve esnafımız da daha güçlü olacak" dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında açıklama yaptı. Ahiliğin önemine değinen Kutlu, yükselen faiz oranlarına dikkat çekti. Günümüz esnafının ahilik geleneğine dönmesi gerektiğini ve bu sayede esnafın aslına dönüp, güçleneceğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Benim bugün için ahilikte anladığım; birbirine faizsiz para verebilmektir. Babam esnaftı. 12 yaşında iken senedimizin günü geldiği zaman babam beni 3 esnafa gönderirdi, ne kadar para lazımsa alır gelirdim. Ama günümüzde devlet veriyor düşük faizle ve biz düşük faiz olunca çok seviniyoruz. Hele hele çok sıkışan esnaf tefeci denilen adi, hain, şerefsiz insanların eline düşerse, büyük küçük demeden adamın kanının son damlasına kadar emiyorlar. Büyük esnaf da, küçük esnaf da batıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız faiz belası üzerinde duruyor. Ama faiz devleri de ekonomiyi bozup, faizi yükseltmeye çalışıyor. Şuanda 1-0 galip gibiler, tarih boyunca çok galip olmuşlar. Ama biz ne zaman bir arkadaşımıza, bir dostumuza faiz almadan para verebilirsek, o zaman ahilik genelenini başlatmış oluruz. Bu sadece parada değil, 'Ben siftah ettim, sen siftah etmedin' anlayışı olması lazım. Git gide aslımıza döneceğiz. Bizim aslımızda bunlar vardır. İnşallah aslımıza döndüğümüz zaman da işlerimiz de daha iyi olacak ve esnafımız da daha güçlü olacak. Ben bütün esnaf arkadaşlarıma faiz almadan işini döndürebilmeyi, Vergi Dairesi'nin denetlemelerinden kurtulmayı, belediye zabıtasının cezasından ve uyarısından muaf olmayı diliyorum"
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!