Adıyaman'da 'Sağlıklı hayat için glütensiz mutfak' projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda Sağlıklı hayat için glütensiz mutfak projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 09:34

Adıyaman'da 'Sağlıklı hayat için glütensiz mutfak' projesi başladı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından desteklenen Adıyaman Çölyak Derneği'nin "Sağlıklı Hayat İçin Glütensiz Mutfak" projesinin açılış toplantısı düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programın açılış toplantısına çok sayıda  çölyak hastası, aileleri, Çölyak Dernek Başkanı Salih Gültoplayan ve  STK temsilcileri katıldı.
Çölyak Dernek Başkanı Salih Gültoplayan, burada yaptığı konuşmasında, 1,5 yıldır önce derneği kurduklarını belirterek, hastalar için en iyi şekilde faydalı olmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Son 3 aydır üzerinde çalıştıkları Glütensiz Hayat için Sağlıklı Mutfak projesinin  İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ifade eden Gültoplayan, "Bugün açılış ve tanıtım toplantısını yaptık, inşallah bütün Adıyaman da ki aile hekimlerimize çölyak semineri vereceğiz. Belediyemizin katkılarıyla bir glütensiz mutfak kuruyoruz. 45 çölyaklı annemize glütensiz eğitim vereceğiz. Bu eğitimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Süleyman Engin hocamız verecek, bu şekilde kendi kendilerine evde beslenmelerini yapmak ve hazırlamak için güzel bir iş yapacağız inşallah" dedi.
Çölyak hastası annesi Şirvan Adak, ise çölyak hastası annesi olduğunu belirterek, "Bizim çocuğumuza 6 yıl önce tanı konulduğu zaman ne bir dernek, nede aileler hiç birimiz hiç bir şey bilmiyorduk, hatta ne olduğunu bile bilmiyorduk ama şuanda en azından kalabalık olduğumuzu, sıkıntının içerisinde sayı olarak çok olduğumuzu en azından bir şeyler yapma gayreti içerisindeyiz. Sonuçları çok iyi görüyoruz ve daha iyi olacak düşünceleriyle, emekleriyle karşı karşıyayız, gayet iyi gidiyor" dedi.
Toplantıda çölyak hastalarına glütensiz yapılan ikramlıklar sunuldu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!